www.modernitovarna.com
NSK

NSK podporuje značku NWG

Závod společnosti NSK v německém Munderkingenu se specializuje na výrobu uceleného sortimentu dvouřadých kuličkových ložisek, z nichž přibližně 30 % nese značku NWG (Neuweg). Dvouřadá kuličková ložiska se používají v nejrůznějších oborech průmyslu, od motocyklů a vývěv až po chirurgické elektrické nářadí a zařízení pro filmaře.

Výrobci v celé Evropě, kteří hledají ložiska s přidanou hodnotou, se již dlouho spoléhají na značku Neuweg a cení si technických parametrů i kvality dodávaných ložisek. Neuweg je od roku 1990 součástí NSK. Uživatelé ložisek s označením NWG díky tomu nejen dostanou produkty vyrobené podle standardů NSK, ale mohou využít schopnosti globálního specialisty na ložiska s více než stoletými zkušenostmi a odbornými znalostmi, který dokáže své produkty inovovat a přizpůsobovat na míru požadavkům zákazníka.

Dvouřadá kuličková ložiska vyráběná v tomto závodě zahrnují typy běžné, naklápěcí i s kosoúhlým stykem. Nad rámec standardního sortimentu je však specialitou závodu schopnost vyrábět na zakázku přizpůsobené konstrukční varianty v krátkých dodacích lhůtách.

Možnosti přizpůsobení na zakázku
Pokud jde o vnější kroužek, zákazníci mohou požadovat specifický průměr a šířku, jakož i obvodovou drážku nebo otvor se závitem. Je možné volit speciální profily, jako jsou sférický profil, gotický oblouk, profil tvaru V nebo profil s axiální drážkou. Také u vnitřního kroužku je možné volit speciální průměr, kuželovou díru, díru s drážkou nebo díru pro drážkovou hřídel. Kromě toho jsou k dispozici různé varianty speciálních těsnění, například těsnění s více břity, labyrintové či třídílné, spolu s rozličnými variantami povrchových úprav. Novou možností je povrchová úprava DLC (Diamond-like Carbon), což je ultratenká vrstva (1–3 µm), která díky své vysoké tvrdosti (70 HRC) poskytuje vynikající odolnost proti opotřebení.

Mezi hlavní oblasti kompetence německého závodu NSK patří zemědělský průmysl, který má zvláštní požadavky na ochranu proti prachu, znečištění a nárazům. Společnost NSK vyvinula produkty, které se s těmito drsnými podmínkami dokážou vyrovnat. Patří k nim nejen ložiska, ale také kompletní jednotky, jako jsou ložiskové náboje Agri Disc Hubs. Tyto ložiskové jednotky připravené k instalaci mají vynikající účinnost a robustní těsnění, které zajišťují jejich úspěšné použití v zemědělských strojích, jako jsou např. talířové brány.

Společnost NSK, která se oboru zemědělských strojů trvale věnuje, vyvinula v průběhu let mnoho speciálních ložisek pro toto náročné odvětví. Ukázkovým příkladem je zakázkové dvouřadé kuličkové ložisko značky NWG (s integrovanou přírubou) pro předního výrobce zemědělských strojů, které se používá v mechanismu velkokapacitního pneumatického secího stroje. Vedle inovativní konstrukce patří mezi hlavní faktory, které ovlivnily výběr ložiska, vynikající technické parametry a spolehlivost.

Dalšími oblastmi trhu, na něž se firma soustředí, jsou čerpadla a kompresory. Pro ně závod Neuweg vyvíjí a vyrábí dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem ve standardním i speciálním provedení, stejně jako ložiska QJ (čtyřbodová kontaktní ložiska) v široké škále variant.

Abychom nabídli další příklad, přední výrobce dřevoobráběcích strojů OEM využívá speciální dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem pro svou řadu pil s posuvným stolem. Ložiska mají na vnějším kroužku zákazníkem specifikovanou V drážku a požadavkům zákazníka jsou přizpůsobeny i rozměry a axiální vůle.

Mezi další výrobky vyráběné v Munderkingenu patří podpěrné válečky a kladky, které slouží například ve vysokoteplotních pecích v ocelářském průmyslu.

Zabezpečení dodavatelského řetězce

Hlavní výhodou produktů vyrobených v Munderkingenu pro evropské zákazníky je rychlost dodání. Závod, který se nachází na jihu Německa, má vynikající přístup k rozsáhlé evropské dopravní síti, čímž snižuje riziko narušení dodavatelského řetězce.

Obrovský vliv na renomé značky Neuweg mají odborné znalosti NSK z oblasti výroby ložisek. Díky zavedení moderních výrobních strategií a procesů může závod v Munderkingenu nabídnout vysokou úroveň flexibility. Vyrábí širokou škálu produktů, a to i v malých a středních sériích (od 1 000 kusů), což je další výhoda pro zákazníky, kteří hledají řešení na míru. Díky odborným znalostem NSK v oblasti konstrukce a inovací je doba od prvního konceptu k výrobě speciálních ložisek pouhých 2 až 5 měsíců.

NSK může uvést velmi mnoho příkladů ložisek na míru, která byla vyvinuta a vyrobena v závodě v Munderkingenu. Mezi tyto produkty patří například plně integrované přírubové ložisko pro převodovky výtahů a dvojité čtyřbodové kuličkové ložisko s děleným vnitřním kroužkem pro mobilní jeřáby. Dalšími příklady dvouřadých kuličkových ložisek s kosoúhlým stykem vyrobených na zakázku jsou ložiska se stykovým úhlem 35° a děleným vnitřním kroužkem pro kompresory klimatizací používané v užitkových vozidlech, ložiska se stykovým úhlem 25° a prodlouženým vnitřním kroužkem pro chirurgické elektrické nářadí, ložiska s integrovanou přírubou a speciálním těsněním pro vývěvy nebo ložiska s těsněním TM s malým třením a vysokoteplotní plastovou klecí pro převodovky motocyklů. Závod dokonce vyrábí podpěrné válečky pro speciální kamerové jeřáby SkyCam, na nichž jsou zavěšené přenosové kamery nad hrací plochou při významných sportovních událostech.

Pro trh je důležité, že se v rámci skupiny NSK navrhují a vyrábějí ložiska s vysokou přidanou hodnotou, která pomáhají zákazníkům ušetřit peníze tím, že zohledňují náklady na celou dobu života stroje nebo zařízení, kde jsou instalována.


NSK podporuje značku NWG

1) Speciální dvouřadé kuličkové ložisko značky NWG (s integrovanou přírubou) vyvinula společnost NSK pro secí stroje
 

NSK podporuje značku NWG

2) Na zakázku přizpůsobené dvouřadé kuličkové ložisko s kosoúhlým stykem je určené pro pily s posuvným stolem používané při zpracování dřeva

 

NSK podporuje značku NWG

3) Přibližně 30 % produktů vyrobených v závodě NSK v Munderkingenu má označení NWG

 

NSK podporuje značku NWG

4) Dvouřadá kuličková ložiska s kosoúhlým stykem se často používají v čerpadlech a kompresorech

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP