www.modernitovarna.com
WIDIA

WIDIA rozšiřuje řadu modulárních vrtáků TOP DRILL Modular X (TDMX) o nástroje pro obrábění nerezových ocelí a superslitin

Nová geometrie MS přináší stabilní vrtání modulárními nástroji pro aplikace v oblasti všeobecného a energetického strojírenství.

Společnost WIDIA dnes oznámila uvedení břitové destičky s novou geometrií MS pro nejprodávanější vrtáky TOP DRILL Modular X (TDMX). Díky dostupnosti nové geometrie MS nyní platforma TDMS nabízí tři provedení břitových destiček pro příslušné typy materiálů, které rozšiřují možnosti aplikací této řady vrtáků o vrtání šikmých vstupů a výstupů, vrstvených plechů a průniků otvorů v nerezových ocelích, superslitinách, ocelích a litinách.

„Uvedení břitových destiček s geometrií MS pro naše portfólio vrtáků TDMX poskytuje zákazníkům univerzální nástroj pro různé aplikace a materiály obrobků,“ říká Ashokkumar D., globální manažer portfólia společnosti WIDIA. „Nová geometrie MS je navržena pro práci v různých typech nerezových ocelí a superslitin a stává se tak ideální volbou pro zákazníky, kteří hledají vynikající stabilitu a spolehlivost v operacích obrábění ve všeobecném a energetickém strojírenství.“

V nedávném zákaznickém testu bylo s tělesem TDMX osazeným břitovými destičkami s novou geometrií MS dosaženo 60% zvýšení životnosti nástroje oproti konkurenčnímu řešení při obrábění dílu z materiálu 13-8 Hyper Chrome 110 KSI do hloubky 3x D při řezné rychlosti 75 m/min.


WIDIA rozšiřuje řadu modulárních vrtáků TOP DRILL Modular X (TDMX) o nástroje pro obrábění nerezových ocelí a superslitin

Břitová destička s geometrií MS pro modulární platformu vrtáků poskytuje zvýšenou stabilitu při vrtání nerezových ocelí a superslitin.

Lůžko vrtáku ve tvaru X a kuželové sedlo poskytují stabilitu v náročných aplikacích, přičemž destičku lze snadno vyměnit bez nutnosti demontáže tělesa nástroje z držáku. Tyto klíčové konstrukční prvky eliminují nestabilní řezné podmínky, jaké se vyskytují u jiných na trhu běžně dostupných vrtáků, a současně umožňují vyšší posuvy a snižují celkové vedlejší časy i náklady.

WIDIA rozšiřuje řadu modulárních vrtáků TOP DRILL Modular X (TDMX) o nástroje pro obrábění nerezových ocelí a superslitin
Modulární vrták TDMX se vyznačuje konstrukcí lůžka s dvojitým úhlem vybrání a přírubovým provedením stopky, což poskytuje výjimečnou flexibilitu a stabilitu.

Destičky všech tří provedení je možné přeostřit a prodloužit tak životnost nástroje. Vrtáky TDMX jsou k dispozici jak v palcových, tak v metrických rozměrech v délkách 1,5x D, 3x D, 5x D, 8x D a 12x D a v rozsahu průměrů od 16 do 40 mm. Vrtáky TDMX a destičky s geometrií MS, stejně jako ostatní kovoobráběcí nástroje WIDIA, lze objednat prostřednictvím autorizovaných distribučních partnerů.

 

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP