www.modernitovarna.com
Steute

Bezkontaktní alternativa k polohovému spínači

Integrovatelný bezdrátový optický senzor

Bezkontaktní alternativa k polohovému spínači
Pro bezkontaktní detekci, například kontejnerů v E-Kanbanovém regále, vyvinula obchodní jednotka steute „Wireless“ novou podstatně vylepšenou verzi svého optického senzoru RF 96 LT, který bude představen na SPS IPC Drives 2017.

Tento bezdrátový optický senzor má kompaktní pravoúhlý kryt, což zajišťuje snadnou montáž do regálového systému nebo na stroj. Reakční doba senzoru RF 96 LT i frekvence spínání byly podstatně zvýšené v porovnání s jeho předchůdcem. Rovněž spotřeba energie tohoto nového bezdrátového optického senzoru byla optimalizována. Zásobování energií zajišťuje baterie s dlouhou životností.

Jedna z prvních aplikací tohoto bezdrátového senzoru je detekce dopravovaných materiálů, například transportních boxů, naložených na automaticky vedených vozidlech (AGV). V této aplikaci je maximální spínací vzdálenost pro detekci červeného úložného boxu 120 mm, pro modrý box je to 90 mm.

Tyto funkce optického senzoru RF 96 LT poskytují stavitelům strojů alternativu ke konvenčním elektromechanickým bezdrátovým polohovým spínačům. Dostupné jsou dvě základní verze. První je vhodná pro bezdrátovou komunikaci s příslušnou přijímací jednotkou sWave ve vlnovém pásmu 868 MHz (nebo v jiných regionech 915 nebo 922 kHz). Druhá může byť integrována do bezdrátové sítě sWave.NET®, v níž několik desítek nebo dokonce stovek bezdrátových spínacích zařízení komunikuje s nadřazeným IT systémem přes přístupové body. Tyto bezdrátové sítě jsou zvláště vhodné pro aplikace v intralogistice, například v E-Kanbanových systémech, AGV flotilách, (polo-)automatizovaných zásobovacích systémech nebo pro monitorování polohy roletových vrat a nakládacích ramp v logistických centrech.

steute na SPS IPC Drives: hala 9, stánek 450

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP