www.modernitovarna.com
Steute

Obchodní jednotka steute „Extreme“ na SPS IPC Drives

Teploty pod -60 °C a výbušné atmosféry: extrémní prostředí vyžadují spínače Extreme.

Obchodní jednotka steute „Extreme“ na SPS IPC Drives
Obchodní jednotka steute „Extreme“ vyvíjí a vyrábí spínače pro takové okolní podmínky, v kterých by konvenční spínače a senzory rychle selhávaly, nebo by nikdy nebyly vhodné jako první volba. Takovéto podmínky zahrnují teploty pod bodem mrazu a výbušná prostředí.

Pro kombinaci těchto dvou oblastí, přičemž každá má své specifické požadavky, steute vyvinulo nové polohové spínače a magnetické senzory, které představí na SPS IPC Drives.

Nové série polohových spínačů Ex 97 a Ex 99 se standardními rozměry podle DIN EN 50047 a DIN EN 50041 doplní stávající řadu Extreme. Mohou být používány v Ex zónách 1 a 2 (gas-Ex), jakož i 21 a 22 (dust-Ex) a rovněž v bezpečnostních aplikacích – jako schválené polohové spínače s přidanou bezpečnostní funkcí. Pro optimální přizpůsobení individuálním aplikacím jsou dostupné různé aktuátory.

Teplotní rozsah pro tyto polohové spínače byl rozšířen směrem dolů až na -60 °C. Všechny samozřejmě vyhověly příslušným testům, například impaktním testům v extrémních teplotách pod bodem mrazu. Tyto nové série jsou utěsněné proti prachu a jsou odolné proti korozi. Při vývoji těchto nových snímačů mělo steute na mysli aplikace jako monitorování polohy v průzkumu v oblasti těžby ropy a plynu.

Jako alternativu k těmto elektromechanickým spínacím zařízením vyvinulo steute rovněž řadu válcovitých magnetických senzorů Ex RC M20 KST pro Ex zóny a teploty pod bodem mrazu. Jejich charakteristiky jsou rovněž extrémní a také spolehlivě pracují v teplotách až -60 °C. Protože jsou velmi dobře utěsněné, mají extrémní životnost, dokonce i ve velmi prašných prostředích. Tyto senzory steute rovněž představí na SPS IPC Drives.

steute na SPS IPC Drives: hala 9, stánek 450

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP