www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

Tramvaje v Toulouse bude řídit nejnovější verze systému PcVue

Integrátor železničních systémů, společnost Roiret Transport, která je součástí Vinci Group, si pro monitorování centralizovaného technického řízení (CTM) nové tramvaje v Toulouse vybrala softwarové řešení PcVue od Arc Informatique . Po tramvajích v Lyonu a Singapuru a podzemní dráze v Santiagu (Chile), to je třicátý městský systém, který se rozhodnul pro toto řešení. PcVue každý den zpracovává informace, které jsou nezbytné pro přepravu více než 10 milionů cestujících po celém světě.

Tramvaje v Toulouse bude řídit nejnovější verze systému PcVue
PcVue zahrnuje software typu SCADA pro centralizovaný monitoring s instalovanou základnou více než 38000 licencí po celém světě. V železniční verzi se tento systém používá pro monitoring zařízení CTM (centralizované technické řízení), tj. traťového zařízení sítě. Toto zařízení zahrnuje elektrické napájecí stanice (měnírny), stanice pro cestující (výdej lístků, terminály s informacemi pro cestující, atd.), interkom, CCTV a někdy i traťové signalizační systémy. V praxi to například znamená, že pokud dojde k poruše automatů na lístky, software odešle poruchovou návěst pro dispečera v centrálním dispečinku, který zajistí nejvhodnější možné řešení pro odstranění závady. V případě tramvaje v Toulouse bude PcVue propojovat asi třicet dispečerů (včetně jednoho dispečera v každé z 18 stanic). Software dokáže zpracovat 15000 až 20000 údajů v reálném čase. Mimo to může být použit pro aplikace s velkým objemem dat, až do několika stovek tisíců řízených proměnných.

„Nejdříve jsme ocenili schopnost Arc Informatique vyvinout specifické protokoly pro CCTV. To nám umožňuje propojení s monitorovacími PC v síti, které používají „komerční“ protokoly, a tím zajistit kontinuitu instalace. Kromě toho PcVue poskytuje funkci VCR, která zaznamenává události. Pokud například dojde k nehodě na křižovatce, je možné přehrát si celý scénář situace vedoucí ke vzniku nehody. V neposlední řadě to jsou moduly IntraVue umožňující, aby PcVue zajistil monitoring a integraci zařízení, jako jsou CCTV kamery, přímo do sítě TCP/IP. Už není nutné používat dedikované PC pro každý typ zařízení.“ řekl pan Clarenne, obchodní ředitel firmy Roiret Transport.

V centrálním dispečinku je obvykle jedna pracovní stanice pro signalizaci, další pro CTM a ještě jiná pro AVLS (automatický systém sledování polohy vozidel). Vynikající vlastností PcVue je to, že dokáže integrovat prakticky cokoliv. Na obrazovku CTM lze přidat signalizační funkce. V takovémto případě dispečer používá pouze dvě obrazovky pro monitoring CCTV, komunikaci s vlaky nebo stanicemi pomocí interkomu, atd.

PcVue rovněž umožňuje implicitní řízení zobrazení na více obrazovkách a videostěnách. Animované grafiky ovládající kombinace požadované pro barvy objektů se dodávají ve formě knihoven (traťové okruhy, spínače, návěsti, atd.). Vývojové sady jsou k dispozici se standardním rozhraním pro aplikace třetích stran (sledování pohybu vlaků, časoprostorové grafy, atd.).

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP