www.modernitovarna.com
CIAT

MAJOR LINE

Major Line, nová řada klimatizačních a vytápěcích jednotek, určených pro zajištění tepelného komfortu v budovách, má více než padesát verzí dostupných přímo ze skladu. Jejich chladicí výkon je od 700 W do 9 kW (certifikováno podle Eurovent). Díky modernímu vzhledu je lze použít pro všechny typy interiérů a jejich spotřeba energie je v průměru o 20 % menší než u jednotek z předchozích typových řad.

MAJOR LINE
Další bod: jednotky řady Major Line používají ventilátory HEE (High Energy Efficiency), pro než inženýři z CIAT navrhli speciální tvar lopatek právě s ohledem na maximální energetickou účinnost. Pro další zlepšení výkonu mohou být jednotky alternativně vybaveny bezkartáčovými elektromotory, jež jsou výrazně úspornější než klasické. Bezkartáčové motory také mají nižší tření, jsou méně hlučné a mají delší životnost.

A nakonec, tepelná účinnost klimatizačních jednotek byla zlepšena zvětšením čelní plochy výměníku tepla.

Další význačnou vlastností těchto jednotek je zvětšení rozsahu výkonů chlazení od 0,7 kW do 9 kW (podle Eurovent; 7/12 °C – 27 °C – 19 °C, WB). Díky tomu je lze použít v evropských zemích (např. ve Francii, kde jsou vyráběny, mohou být použity pro nové nízkoenergetické budovy podle BBC – francouzského standardu pro nízkoenergetické stavby) stejně jako v geografických oblastech, kde je vyžadován velký výkon chlazení. Typová řada Major Line zahrnuje jednotky různé velikosti, dostupné ve čtyřech základních variantách montáže (vertikální zakrytované, horizontální zakrytované, vertikální bez krytu, horizontální bez krytu). Nepotřebují žádné speciální čidla nebo řídicí systémy, protože je lze připojit ke všem řídicím systémům CIAT.

Jednotky Major Line přinášejí novou úroveň komfortu. Hluk byl díky nové geometrii skříně a lopatek ventilátoru i díky použití materiálů, které hluk dobře absorbují (ABS, EPS), snížen až o 3 dB. Ke zlepšení celkového komfortu přispívá také inovovaná mřížka na výstupu vzduchu. V neposlední řadě široký sortiment jednotek Major Line umožňuje uživatelům, aby si pro každou aplikaci vybrali vždy tu správnou jednotku.

Ohledy na životní prostředí se u jednotek Major Line neomezují jen na energetickou účinnost. V rámci eko-designu byla provedena řada studií, jejichž výsledkem je omezení počtu dílů, z nichž se jednotky skládají, na minimum a zajištění možnosti jejich recyklace po skončení doby životnosti jednotky. Konstrukce klimatizačních jednotek byla optimalizována tak, aby počet náhradních dílů, které je nutné při údržbě vyměnit, byl co nejmenší. Například při poruše pohonu ventilátoru je možné vyměnit jen samotný elektromotor, a není nutné, jako tomu bylo u předchozí generace jednotek, měnit celý pohon včetně ventilátoru.

Instalace a údržba jednotek jsou neobyčejně snadné: vyměnitelné vláknové filtry jsou lehce přístupné, rychlost ventilátoru může zákazník pohodlně nastavit pomocí ovládacího panelu a kryt, jištěný dvěma šrouby na spodní straně, lze jednoduše demontovat. Pro zvýšení bezpečnosti jsou všechna elektrická spojení uzavřena v samostatném krytu a nejsou dostupná bez nástroje.

Pro celý sortiment jednotek Major Line je k dispozici množství volitelných doplňků a příslušenství:
-přívod vody zprava nebo zleva pro snazší instalaci v renovovaných budovách,
-typy s krytem nebo bez něj, s přívodem vzduchu klasickým (konfigurace 1, 41, 1V a 41V) nebo čelním (konfigurace 1D, 41D, 1VD a 41VD),
-vstupní a výstupní mřížky, jednotka pro přívod čerstvého vzduchu, sada nožiček, hadic atd.
-sady regulačních ventilů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP