www.modernitovarna.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Průmyslové bezdrátové přenosy nabízejí spolehlivé řešení pro automatizovaný skladový systém firmy Tecnorulli

Manipulace s těžkými ocelovými válci není lehká záležitost pro automatizaci ve výrobě. Uložení a přemístění těžkých ocelových válců v úzkých řadách automatických skladů a velkou rychlostí je vždy vysoce ceněno. Ve firmě Tecnorulli se rozhodli k tomu používat bezdrátové aplikace. Toto rozhodnutí však narazilo na překážky v podobě prostředí, ve kterém se výroba a sklad nachází (vše je zhotoveno z kovu), prostory, kde by se měly pohybovat vozíky a být navigovány skrze uličky, odebírat materiál z polic, zakládat ho – všude samé kovové předměty. Zkrátka vše, co brání kvalitnímu přenosu bezdrátového signálu. Nicméně, ve formě Tecnorulli se rozhodli překonat veškeré překážky a jít si za svým cílem: zlepšit kvalitu svých služeb a včasně reagovat na požadavky zákazníků. Průmyslový bezdrátový systém firmy ProSoft Technology byl nástroj, jak čelit vzniklým překážkám.

Průmyslové bezdrátové přenosy nabízejí spolehlivé řešení pro automatizovaný skladový systém firmy Tecnorulli
Italská společnost Tecnorulli je světovým leaderem ve výrobě kladek a komponent pro dopravníky. Sídlí v St. Giovanni Lupatoto v provincii Verona. Své produkty pro dopravníky vyrábí již přes 35 let (www.tecnorulli.com). Neustálý technický rozvoj a rychlá a včasná odpověď na potřeby zákazníků, společně s pružností ve výrobě jsou devízami ve strategii firmy Tecnorulli. Na základě těchto skutečností byla volba automatizovaného bezdrátového systému více než jasná a rozhodující pro další setrvání v čele mezi celosvětovou elitou.

Průběhem doby získávala společnost Tecnorulli zkušenosti, které ji postavili do čela mezi ostatní konkurenty. Ve skutečnosti navrhuje a vyrábí takové produkty, které jednak odolávají nejdrsnějším pracovním podmínkám (lomy, doly, zpracovatelský průmysl, cukrovary, solní doly, silniční stroje, slévárny, cementárny, atd.) a zároveň jsou součástí vyspělých technologií užívaných v nejmodernějších automatizovaných továrnách (mechanické dopravníkové linky, plnící linky, balící linky, nakládání výrobků, lékařský či chemický průmysl, atd.). Firma Tecnorulli zároveň vyrábí kolové kladky, které jsou speciálně navrženy tak, aby spolehlivě pracovaly v maximálně externích podmínkách. Nabídka firmy pak pokračuje v segmentu PVC a polyamidových produktech, které najdou uplatnění v agresivním prostředí, v nehlučných aplikacích, bezjiskrovém prostředí či rezistentní k atmosférickým vlivům.

Význam v komunikaci
Jelikož součástí automatizace jsou pohybující se zakládací vozíky po skladě, je použití bezdrátové průmyslové komunikace nezbytné. Po předchozí neúspěšné volbě dodavatele komunikačního systému se společnost Tecnorulli obrátila na ProSoft Technology. „Jak si určitě dovedete představit, prostoj ve výrobě je velkým problémem pro náš byznys.“ Vysvětluje vedoucí výroby firmy Tecnorulli. „Po dlouhou dobu jsme řešili neustálé problémy v našem skladě. Museli jsme dopravovat kovové válce perfektním a bezpečným způsobem. Proto jsme kontaktovali firmu ProSoft Technology s dotazem na aplikaci průmyslového bezdrátového přenosu. Jejich italský partner firma ATTI, působící v blízkosti Perugie v Ponte San Giovanni, instalovala bezdrátový přenos a záležitost byla velmi rychle vyřešena.“

„Náš problém spočíval ve faktu, že jsme nebyli schopni v rámci jednoho rozhraní sladit dva skladové transportní vozíky. Ale díky instalace systému bezdrátové komunikace RLX-FHS od firmy ProSoft Technology jsme tyto záležitost vyřešili. Od té doby jsme neměli žádné problémy a pro naši výrobu je to bezpochybně výhodou“

„Vycházíme našim zákazníkům vstříc například tím, že jim na dobu jednoho měsíce zapůjčíme zařízení na bezdrátový průmyslový přenos, aby na vlastní oči viděli, jak naše zařízení perfektně plní jejich potřeby“ vysvětluje Giuseppe Vencesclai, generální ředitel firmy ATTI.

Jednoduchost v použití a spolehlivosti
V tomto konkrétním případě byly instalovány tři zařízení RLX-FHS ve skladě firmy Tecnorulli. Zařízení jsou konstruována tak, aby redukovaly náklady při sériové instalaci (v tomto případě Ethernetové) v síti pro průmyslovou automatizaci v nejobtížnějším prostředí, jako je například skladiště kovových dílů.

„Naši zákazníci poskytují reference, že bezdrátová řešení firmy ProSoft Technology nabízejí velmi vysokou spolehlivost a jednoduchost instalace“ vysvětluje Aurélien Fabre, šéf rozvoje obchodu firmy ProSoft Technology pro region Itálie a dodává, že „tato řešení velkou měrou přispívají k rychlé návratnosti vynaložených investic“.

Tato nová generace průmyslových bezdrátových přenosů je extrémně snadno použitelná a společnost ProSoft Technology při návrhu kladla důraz na citlivosti přijímačů a filtrujících algoritmů. Koncoví uživatelé tak mohou počítat s efektivnějším výkonem v prostředí, kde jsou kladeny velké překážky přenosu signálu a zároveň mohou umístit zařízení na větší vzdálenosti od sebe.

S použitím kmitočtových aktivních vysílačů (FHSS) firmy ProSoft Technology, jsou datové rychlosti přesunu mezi sériovými zařízeními v rozsahu od 19.2 kbps do 230 kbps (až 3000 Mbps pro Ethernetové verze). Tyto RadioLinx vysílače operují na 2.4 GHz nebo 900 MHz kmitočtech (v závislosti na lokálním nařízení). Kmitočtové technologie těchto vysílačů dávají v bezdrátové síti velmi vysoké hodnoty bezpečnosti, téměř celkovou odolnost vůči vnějšímu narušení ve velmi širokému okruhu (5 - 10 km v Evropě, a až 24 nebo 48 km v Severní Americe, podle limitů stanovených lokálními regulacemi).

Softwarová aplikace ControlScape pro nastavení sítě je dodávána zdarma se zařízením firmy ProSoft Technology. Tento software kontroluje sílu signálu, přenesená data, počty síťových připojení, atd. a pomáhá koncovým uživatelům instalovat a spravovat jejich vlastní síť.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP