www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Inteligentní brána od HMS Industrial Networks spojuje sítě se standardem SAE J1939 s řídícími systémy PLC Siemens

Tento nový přírůstek v řadě brán Anybus umožňuje, aby sběrnice Profibus-DP Master načetla a zapsala data ze sítě využívající protokol J1939 pro řízení a kontrolu úkolů. Brána toho dosahuje tím, že současně funguje jako Profibus-DP Slave v síti Profibus a jako CAN uzel v síti s protokolem J1939. Výměna dat potom probíhá buďto podle síťové nebo uživatelské konfigurace. Společně s bránou HMS dodává zdarma konfigurační aplikaci pro prostředí Windows (BWConfig), která uživateli umožňuje provádět mapování dat parametru J1939 (PGN) do vstupních a výstupních tabulek modulu, ke kterým má Profibus Master přístup přes síť Profibus-DP.

Inteligentní brána od HMS Industrial Networks  spojuje sítě se standardem SAE J1939 s řídícími systémy PLC Siemens
Zařízení má robustní průmyslovou konstrukci, která jej umožňuje jeho použití v celé řadě aplikací a průmyslových odvětví. Jedná se o zařízení pro určené pro náročné provozy a vozidla používaná v zemědělství a stavebnictví, požární a záchranná vozidla, ropný a plynárenský průmysl, hornictví, výrobu elektrické energie, regulaci motorů, manipulaci s materiály, nákladní dopravu, hromadnou dopravu a námořní odvětví.
Typickým příkladem použití je těžba ropy a zemního plynu nebo aplikace ve vozidlech, kde se brána používá jako rozhraní mezi sítí s protokolem J1939 a průmyslovými řídícími systémy PLC se sběrnicí Profibus.

Na straně sběrnice Profibus brána podporuje Profibus-DP Slave funkci s cyklickým I/O datovým přenosem při vstupní datové kapacitě až 244 bytů a výstupní datové kapacitě 244 bytů. Na straně sítě J1939 brána podporuje až 35 příchozích přenosových protokolů J1939 (velká zpráva) a může monitorovat až 120 různých PGN v bodě konfigurace vstupních dat a přenést až 100 různých PGN v bodě konfigurace výstupních dat. Obslužný program přenosového protokolu J1939 (velká zpráva) odmítne požadavky na vstupní relaci (BAM i RTS/CTS) pro PGN/Address páry, které nejsou nakonfigurované body vstupních datové body.

Brána převodníku mezi protokolem J1939 a sběrnicí Profibus je nejnovějším přírůstkem v řadě, která zahrnuje více než 180 samostatných verzí zajišťujících mezisíťové komunikace mezi téměř jakoukoliv provozní sběrnicí nebo průmyslovou sítí Ethernet.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP