www.modernitovarna.com
CIAT

CIAT vybaví novou MCB budovu na Mauriciusu

Mauritius Commercial Bank Ltd (MCB), jedna z prvních a nejdůležitějších komerčních bank na ostrově Mauritius v čele s jejím vedením umístěném v hlavním městě Port Luis se rozhodlo pro stavbu nové vysoce futuristické a k životnímu prostředí ohleduplné stavby Ebene Cyber City. Pro tuto stavbu se MCB rozhodlo investovat do nejnovějších úsporných energetických technologií. Systém zaimplementovaný do této stavby, jenž má být zkouladována v roce 2010, ušetří 32 % energie oproti konvenčním stavbám.

CIAT vybaví novou MCB budovu na Mauriciusu
Mezi celou řadu inovačních rysů, které byly do stavby zahrnuty, patří například:
- Orientace budovy je východ-západ, s prosklenými průčelími na severní a jižní straně a slunečním stíněním a tónovanými skly budou maximálně redukovat dopad slunečních paprsků do vnitra budovy
- Na 3.078 m² fotovoltaických panelů vygenerují za slunečního dne na 258 KW elektřiny a téměř plnohodnotně pokryjí spotřebu pro chladicí okruhy vody, jenž činí 265 kW.

Cladicí jednotka CIAT CRISTOPIA s nominální kapacitou 5000 kW bude používána společně s 1000 kW vodním chladičem Powerciat LX. Systém dovolí kumulovat venkovní chlad z nočního období a mimo špičku a následně během dne ho využívat; tím se vyrovnávají provozní špičky a umožní odlehčení sítě během dne a spotřeby energie v době od 6 odpoledne do 10 večera - v době levného tarifu. CRISTOPIA taktéž umožňuje používat menší chladicí jednotku s pouhou kapacitou 1000 kW.

CIAT instaloval stejné kombinované systémy již pro MCB v jeho ředitelství v Port Louis v Pailles IT Centre (Mauritius). Zde byly též instalovány ventilátory poháněné heliovými motory, známé svou nízkou spotřebou. CIAT taktéž instaloval kazetovou chladicí vodní jednotku v MCB´s Victoria Mahé na Sejšelách.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP