www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Pohony a měniče pro novou stáčírnu

Společnost Nord je dodavatelem pohonů pro technologie balení, paletování a přepravy v nové továrně společnosti Hacklberger Beverage. Návrh a instalaci tohoto zařízení realizovala společnost BMS Maschinenfabrik. Přesnost polohování, decentrální technologie a nízká energetická spotřeba jsou klíčové faktory pro tuto novou výrobu, kde se stáčí až 36 000 láhví za hodinu.

Pohony a měniče pro novou stáčírnu
Podle historických dokumentů se v pivovaru Hacklberger stačí pivo již od roku 1618. Později v roce 1998 byla založena společnost HGL (Hacklberger Beverages and Logistic Center). Společnost dodává více než 1200 dealerům nápojů a je jednou z největších stáčíren v Bavorsku. Produkuje 14 různých druhů piva, 25 druhů nealkoholického piva, 4 typy minerálních vod a 12 dalších druhů značek. Továrna každoročně vyprodukuje 300 000 hektolitrů nápojů.

Spotřebitelé velice často vrací různé typy láhví v jedné přepravce. Roztřídění různých láhví je pak složitý proces. Na začátku jsou přepravky naloženy na dopravníky, které je přesunou do výrobní haly. Následně jsou přepravky přeloženy na pás, kde jsou automaticky identifikovány a přemístěny do příslušného skladovacího prostoru. Láhve a přepravky, které nejsou automaticky rozpoznány, jsou předány k manuálnímu roztřídění. Přepravky potom prochází myčkou. V dalším kroku jsou u láhví odstraněna víčka, nálepky a jiné obaly. Láhve pak putují do mycího systému. Po důkladném vymytí jsou láhve zkontrolovány a pokud jsou nějaké poškozeny, nebo znečištěny, jsou automaticky odmítnuty. Po naplnění se láhve uzavřou víčkem a označí samolepkou. V dalším úseku jsou dopraveny do výstupní stanice, kde jsou opět uloženy do přepravek. Následuje balení na palety a doprava zpět do centrálního skladu.

Všechny úkony od balení, přes paletování až po přepravu navrhla společnost BMS Maschinenfabrik. "Jednou z důležitých věcí byla interakce automatických systémů a možnost využití různých typů kontejnerů, které jsou systémem vybalovány za použití různých balicích metod. Zákazníci za námi přichází vždy, pokud potřebují speciální řešení, které se zdá být neuskutečnitelné“. vysvětluje Gerhard Bielmeier, konstruktér ve společnosti BMS Maschinenfabrik.

"Rozhodující je rychlost celého systému, které je dosaženo díky pohonným jednotkám. Důležitým faktorem je technologie pohonných jednotek, která zabezpečuje produktivitu našeho systému. Náš úspěch je samozřejmě dán inovativní technologií pohonů od společnosti Getribebau NORD, jejichž systémy užíváme již mnoho let.", říká Gerhard Bielmeier.

Mechanické a elektronické pohonné technologie jsou použity při balení, paletování a transportu. Decentralizované systémy jsou implementovány za pomoci kompaktních zařízení trio SK300E, což jsou kombinace převodovky, motoru a frekvenčního měniče. Frekvenční měnič SK 300E je připevněn přímo na svorkovnici motoru a je tedy plně integrován do pohonné jednotky. Frekvenční měnič má krytí IP55 nebo IP66. Rozhraní CANopen frekvenčního měniče umožňuje snadné nastavování parametrů a řízení jednotky. K jedné sběrnici může být připojeno a adresováno až 127 zařízení. Do celého systému decentrálního řízení je také zakomponován frekvenční měnič řady SK700E, který podporuje funkci POSICON pro přesné určení relativní nebo absolutní pozice. "Přídavné funkce pro určení pozice velice zjednodušují funkci řídícího systému. Lze například použít fotoelektrického detektoru pro přímé řízení pohonné jednotky a v případě potřeby ji zastavit nebo znovu spustit.", říká Gerhard Bielmeier.

Energetická účinnost technologie pohonů byla při výběru společnosti NORD jako našeho partnera důležitým faktorem. NORD je jedním z průkopníků dodavatelů pohonných jednotek šetřících energii a průběžně rozšiřuje své portfolio produktů a know-how již od 90. let. Pohonné jednotky společnosti NORD jsou vybaveny motory šetřící energii s dvoustupňovou kuželočelní převodovkou s 97% účinností. Všechny pohony jsou barveny ekologicky šetrným nátěrem a pro mazání je použit biologicky odbouratelný olej. Frekvenční měniče zajišťují optimální přizpůsobení pohonné jednotky k parametrům a podmínkám dané aplikace za pomoci bezsenzorového vektorového řízení proudu. Jednotky SK300E mají nízké vyzařování elektromagnetického rušení, protože není nutné použít kabely mezi měničem a motorem. Integrované filtry napájení zabezpečují odstínění interferencí v napájecí síti.

Jednotka SK300E od společnosti NORD kombinuje frekvenční měnič, pohon a převodovku do jednoho kompaktního zařízení, které navíc obsahuje síťový filtr. Měnič je připevněn na svorkovnici motoru. Pohony s vektorovým řízením proudu poskytují vysoký záběrový moment a velkou rezervu pro případné přetížení. Tyto vlastnosti předurčují jednotku SK300E pro použití v téměř jakýchkoli aplikacích. Jednotka SK300E je odolná vůči typickým zdrojům interferencí, jako např. kolísání napětí nebo náhlé změny okolní teploty. Řízení a programování zařízení je velice snadné a intuitivní. Decentrální pohonné jednotky mohou být připojeny ke všem hlavním typům řídících systémů. Podporovány jsou všechny běžné průmyslové sběrnice jako např. Profibus, Canopen, DeviceNet, Interbus nebo AS Interface. Na předním panelu frekvenčního měniče je umístěn otočný regulátor pro lokální nastavení parametrů. Přímo na stroji lze tedy krokově měnit rychlost a směr. Nové modely SK225E a SK235E s integrovaným rozhraním AS interface jsou dostupné s výstupním výkonem od 0,25 do 7,5 kW. Měniče řady SK200E jsou namontované přímo na svorkovnici motoru a díky tomu jsou jednotky plně integrované a připravené k použití v jakékoli aplikaci. Při využití sběrnice AS interface je zapotřebí připojit pouze žlutý sběrnicový kabel. Tyto robustní, spolehlivé a ekonomické systémy jsou vhodné pro rozsáhlé aplikace, např. pro dopravníkové pásy a pro speciálně optimalizované projekty citlivé na cenu.

Model SK 700E obsahuje zajímavou funkci POSICON pro řízení pohybu, která umožňuje nastavit pohyb až do 252 pozic. Tento model byl navržen pro aplikace se středním až vysokým výkonem. Měniče z řady SK 700E mohou být snadno integrovány do stávajících průmyslových aplikací, jelikož mohou volitelně obsahovat dostupné průmyslové sběrnice. Navíc má zařízení kódovaný TTL vstup a rozhraní SSI pro přímé připojení absolutních enkodérů. Standardně jsou zařízení vybaveny brzdným chopperem a síťovým filtrem (třída typu A, norma EN 55011, až 22kW). Kombinace vysokého výkonu měniče, rozšířené ochrany a monitorování zajišťuje vysokou spolehlivost celého systému.

Obrázky:
HACKEL1.jpeg: Manipulace s přepravkami a láhvemi ve stáčírně Hacklberg Beverages and Logistic Center a stroje od společnosti BMS Maschinenfabrik
HACKEL2.jpeg: Technologie pohonů od společnosti NORD v systému dopravníkového pásu
HACKEL3.jpeg: Robustní technologie pohonů pro uchycování různých typů láhví
HACKEL4.jpeg: Nápoje z Hacklberger Beverages and Logistic Center
SK200E.jpeg: SK 200E: Nástupce ověřeného modelu SK 300E. Pro více informací navštivte www.SK200E.de
nordac_sk_300E.jpeg: Motor, převodovka a frekvenční měnič dohromady se síťovým filtrem hlavního představují kompaktní jednotku
nordac_sk_700E.jpeg: SK700E umožňuje řízení až 252 pozicí díky funkci POSICON

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP