www.modernitovarna.com
Steute

Řada Ex RF BF 80 : soběstačně řídící zařízení pro výbušné prostředí

Řídící zařízení společnosti Steute z řady Ex RF BF 80 byla navržena pro použití ve výbušných zónách a jsou nyní bezdrátové a plně soběstačné. Budou představeny na výstavě SPS/ IPC/ DRIVES 2011.

Řada Ex RF BF 80 : soběstačně řídící zařízení pro výbušné prostředí
Montáž těchto řídících zařízení je velice snadná a stačí je pouze připevnit na zeď nebo přímo na stroj. Není zapotřebí žádných signálních kabelů, protože jsou data přenášena bezdrátově. Spínací zařízení si vytváří potřebnou energii zcela samo. Nebo přesněji : uživatel generuje energii úplně sám při ovládání vypínače. Miniaturní elektrodynamický transformátor je implementován přímo do vypínače a převádí kinetickou energii na elektrickou. Signál je potom poslán k přijímači pomocí bezdrátové technologie.

Tato bezdrátová technologie byla dlouho testována a osvědčila se jak v průmyslových aplikacích, tak v automatizaci budov. Nyní se začíná prosazovat i v aplikacích s možným výskytem výbuchu. Technologie "získávání energie" společnosti Steute byla schválena příslušnými orgány - s tím, že zařízení z řady Ex RF BF 80 jsou certifikovány pro provoz ve výbušných zónách 1 a 2, prašných zónách 21 a 22, vše v souladu s nařízením ATEX. Plastový kryt našeho nového zařízení je velmi robustní. Jsou dostupné varianty s jedním, dvěma nebo třemi kontrolními prvky a zároveň si uživatel může vybrat z celé škály tlačítek, voličů a přepínačů. Protokol bezdrátové komunikace garantuje vysoký stupeň bezpečnosti a dosah až 30m uvnitř budov a 200m na přímou viditelnost ve volném prostoru. V jedné oblasti může komunikovat více "bezdrátových Ex" systémů. Přesné přiřazení zařízení ke konkrétnímu příjmači je provedeno v několika jednoduchých krocích během spojovacího procesu.

Řada zařízení Ex RF BF 80 je stejně jako ostatní zařízení společnosti Steute velice odolná. Přepínací vložka s vestavěným elekrodynamickým generátorem byla speciálně vyvinuta právě pro těžké průmyslové aplikace. Tato zařízení vydrží až milión přepínacích cyklů. Společnost Steute představí na výstavě SPS/IPC/DRIVES další soběstačná přepínací zařízení. Naše řada rozvaděčů do EXu bude také rozšířena a bude obsahovat např. nové řady polohových přepínačů pro univerzální použití.

Steute na SPS/IPC/DRIVES 2011: Hala 7, Stánek 491

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP