www.modernitovarna.com
BALLUFF

I/O moduly s vestavěným displejem a ochranou proti manipulaci

Balluff, specialista na snímače a průmyslovou komunikační techniku, jak první nabízí I/O moduly s podsvětleným displejem LCD. Nové moduly nejen usnadňují adresování v síti, ale nabízejí navíc řadu dalších funkcí: ochranu proti neoprávněné manipulaci, funkci search&rescue a identifikaci zařízení. Tyto funkce přinášejí operátorům strojů a řídicích systémů mnoho výhod: významně se zlepšuje ochrana proti neoprávněné manipulaci s nastavením modulu, usnadňuje a zprůhledňuje se údržba, zvyšuje se spolehlivost a produktivita. Nové moduly jsou nyní k dispozici pro CC-Link, Ethernet/IP a Profinet. Verze pro další běžně používané sběrnice budou následovat.

I/O moduly s vestavěným displejem a ochranou proti manipulaci
Za čtyři roky své existence se staly I/O moduly od firmy Balluff (s až 32 vstupy a výstupy) ve světě automatizace strojů nepostradatelnými komponentami. Charakteristickými rysy jsou odolný kryt ze zinkové slitiny, plochý tvar se zaoblenými rohy, zřetelné zobrazení stavu modulu a jednoduchá montáž s jen dvěma připevňovacími body.
Nová generace I/O modulů se vyznačuje podsvětleným displejem LCD, který otevírá nové možnosti pro nastavení, údržbu a úpravy zařízení. Diagnostiku významně usnadňuje možnost přímo na modulu zobrazit přenosovou rychlost, adresu nódu, informace o hardwaru a softwaru modulu a mnoho dalších informací.
Zcela byla eliminována potřeba mechanických nastavovacích prvků, jako např. otočných přepínačů, které byly náchylné k poškození. Díky tomu jsou nové moduly s krytím IP67 ještě odolnější a spolehlivější než předchozí verze.
Menu na jasně podsvětleném displeji s velkým rozlišením je intuitivní a snadno pochopitelné. Dvě tlačítka se používají pro zadávání a zobrazování jednotlivých hodnot v menu. Speciální funkcí je vestavěná ochrana proti neoprávněné manipulaci: možnost nastavení pomocí displeje a tlačítek může být z nadřazeného PLC uzamknuta.
Nové moduly od firmy Balluff jsou vybaveny také vestavěnou funkcí search&rescue. Dvě LED ovládané z PLC umožňují operátorovi zobrazovat předem definované události, které nejsou specifické pro modul nebo port, kde událost nastala.
Zajímavý je také vestavěný webový server (u verzí EtherNet/IP a Profinet). Uživatel má potom z běžného webového prohlížeče přístup ke kompletním diagnostickým informacím, stejně jako prostřednictvím LCD a indikačních LED na modulu. Pomocí funkce Device Properties lze z webu nastavovat např. parametry zařízení připojených na port IO-Link. Další funkce jsou přístupné pod položkou konfigurace; jde např. o přidělování IP adres.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP