www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS podporuje zelenou energii v automatizaci

Technologie zařízení pro průmyslové komunikace usnadňuje správu energie v systémech průmyslové automatizace.

Společnost HMS podporuje zelenou energii v automatizaci
Na výstavě SPS/IPC/Drives v německém městě Norimberk švédská společnost HMS představila několik řešení zaměřující se na správu energie v systémech průmyslové automatizace. Nedávný výzkum skupiny německých výrobců automobilů AIDA (Audi, BMW, Daimler, Porsche, VW) a organizace uživatelů sběrnice Profibus ukazuje, že průmyslové sítě hrají hlavní roli v implementaci řídících systémů pro optimalizaci energie ve výrobních halách.

Vestavné moduly Anybus® s podporou profilu pro úsporu energie
Jako jeden z lídru v oblasti výroby průmyslových komunikačních zařízení švédská společnost HMS představila vestavné moduly Anybus splňující profil PROFIenergy. Podpora dalších profilů pro správu energie bude následovat jakmile budou spolehlivé a přijaty širokou veřejností.

Anybus gatewaye umožňují okamžitou správu energie
Společnost HMS zjistila, že může nějakou dobu trvat než se nové standardy pro správu energie uchytí v praxi. Do té doby bude společnost HMS nabízet široké spektrum řešení za pomocí systémových integrátorů i koncových zákazníků. Tato řešení umožňují integraci starších průmyslových zařízení do moderních průmyslových sítí či komunikačních systémů s rozhraním ethernet, čimž se zvyšuje výkonost a efektivita celého systému.

Za pomoci inteligentního převodníku protokolů Anybus Communicatoru mohou systémoví integratoři i koncoví zákazníci integrovat starší průmyslová zařízení pracujících s rozhraním RS-232 či Modbus RTU do moderních průmyslových sběrnic nebo ethernetových sítí. Další zařízení Anybus X-Gateway umožňuje komunikaci mezi dvěma průmyslovými sítěmi. Obě řady gatewayí poskytují transparentní tok informací z jednoho sytému do druhého s možností automatického vypnutí zařízení při výrobních odstávkách, což ve výsledku opět ušetří velké množství energie a zvýší efektivitu celého sytému. Dobrým příkladem budiž integrace standardních výkonových jističů, které nejsou normálně vybaveny vyšší průmyslovou sběrnicí, do moderních průmyslových sítí.

Zařízení Netbiter® pro vzdálenou správu ještě umocňuje zelený efekt
Řešení Netbiter společnosti HMS pro vzdálenou správu M2M umožňuje uživatelům dohled nad spotřebou energie celého systému. Produktová řada Netbiter byla nedávno oceněna švédskou cenou E-prize 2011 v aplikaci instalované společností Jeff Electronics. Cena E-prize se uděluje společnostem, které zkombinují energii, efektivitu a ekonomičnost tak, aby zredukovali náklady na nejmeněí možnou míru. Tím se minimalizuje dopad na životní prostředí a zvyšuje konkurenceschopnost.

"Naše zelená průmyslová iniciativa pomáhá společnostem při úspoře energie a redukuje celkový dopad na životní prostředí a zároveň zlepšuje produktvitu a zisk", říká Staffan Dahlström, CEO společnosti HMS Industrial Networks AB.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP