www.modernitovarna.com
CIAT

Drypack : zařízení pro zpracování bioplynu

V Německu a po celém světě bylo nainstalováno již více než 1000 systémů pro odvlhčení bioplynu společnosti CIAT. Produkty z řady Drypack byly zoptimalizovány na základě zkušeností a odborných znalostí při zpracování různých zdrojů bioplynu až do 6000 Nm3/h.

Drypack : zařízení pro zpracování bioplynu
Společnost CIAT implementuje svá zařízení ve všech oblastech energetického průmyslu, což zahrnuje úpravu vody, zpracování odpadu a využití energie. Na základě dlouhodobých zkušeností v oblastech vytápění, chlazení, odvlhčování, rekuperaci tepla a kvality ovzduší a také samozřejmě díky portfoliu produktů dokáže společnost CIAT nabídnout spolehlivé a ucelené systémové celky. Společnost CIAT je díky tomu předním hráčem v oblasti úpravy bioplynu v Evropě.

Bioplyn má obrovský potenciál při výrobě elektřiny, tepla a biometanu. V surovém stavu obsahuje bioplyn mnoho nečistot (H2S, NH3, siloxany, atd.) a velké množství vodních par. Tato vodní para snižuje energetickou účinnost a ohrožuje životnost všech systémů a to zejména pohonů a čistícího zařízení. Drypack je vysoce účinné odvlhčovací řešení, které lze snadno instalovat v nejrůznějších aplikacích v zemědělství, průmyslových závodech, čistírnách odpadních vod, při zpracování odpadu, atd.

Drypack je výhodnější, spolehlivější a jednodušší. Výhodnější kvůli vysokému stupni odvlhčení, které garantuje efektivní ochranu motoru a zvyšuje energetickou účinnost. Spolehlivější, protože bylo vyvinuto a vyrobeno společností CIAT, která je lídrem v oblasti výroby zařízení pro úpravu bioplynu. Jednodušší, protože je zařízení Drypack dostupné ve verzi pro rychlou montáž, která rapidně snižuje čas instalace a připojení jednotlivých součástí.

Drypack integruje výměníky tepla, vodní chladiče a odlučovač kapek do jednoho homogeního systému. Systém je buď namontován přímo v rámu nebo připraven ke konkrétní montáži. Dostupné jsou tři verze : Drypack One, Drypack Flex a Drypack Plus. Všechny verze garantují výkon a ziskovost tím, že kombinují optimální výměnu tepla, efektivní chlazení a vysokou účinnost odlučovače kapek.

Verze Drypack One nabízí 8 modelů, které dokážou pokrýt nejběžnější aplikace v zemědělství a mohou zpracovat až 800 Nm3/h bioplynu. Tyto modely jsou vybaveny chladiči typu AQUALIS nebo AQUACIAT. Volitelně lze přimontovat přídavný ohřívač a docílit tak ještě snížení relativní vlhkosti ohřevem bioplynu díky zbytkovému teplu z motoru. Toto řešení potřebuje jen malé investice a také má nízké provozní náklady.

Drypack Flex je nejvhodnější volbou a kompromisem z hlediska snadné montáže a adaptace na potřeby zákazníka a dokáže zpracovat až 2500 Nm3/h bioplynu. Společnost CIAT vybere a optimalizuje systémové komponenty na základě specifických dat pro konkrétní aplikaci. Celý systém je potom doručen namontovaný v nosném rámu a zaručuje všechny výhody typu "zapoj a suš". Toto řešení může obsahovat tzv. ekonomizer, což je přídavný výměník tepla, který snižuje kapacitu chlazení a poskytuje dodatečný ohřev bez nutnosti dalších topných soustav. Toto zařízení významně snižuje provozní náklady.

Verze Drypack Plus je nejvýkonější volbou, která dokáže zpracovat až 6000 Nm3/h, a poskytuje nejvyšší možnou míru přizpůsobení. Prakticky lze nabídnout veškeré potřebné kombinace komponent společnosti CIAT a zajistit tak velice adaptovaný systém na konkrétní aplikaci z hlediska typu plynu, rychlosti průtoku, teploty a tlaku. Lze například integrovat tzv. předchladící funkci, která je zajišťováa přídavným tepelným výměníkem připojeného k chladiči, který přebírá tepelnou energii a snižuje tak energetickou náročnost celého systému. Toto předchlazování významně redukuje celkové provozní náklady.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP