www.modernitovarna.com
Keyence International

Snímače obrazu IV Series

Díky nové typové řadě IV Series jsou snímače obrazu od firmy Keyence dostupné každému. Rychlé uvedení do provozu a snadný provoz: není třeba být odborník. Nové snímače jsou vysoce spolehlivé a pokrývají téměř všechny oblasti, kde se snímače obrazu používají. Jsou výhodnou alternativou jednoho nebo několika snímačů, je-li k detekci třeba sledovat pohyblivý cíl.

Snímače obrazu IV Series
Snímače obrazu typové řady IV Series se vyznačují zejména velmi snadným uvedením do provozu. V tomto ohledu jsou na trhu jedinečné. Nastavují se ve čtyřech krocích pomocí grafického rozhraní. V typickém případě to trvá méně než minutu. Expozice a osvětlení se nastavují automaticky (funkce IBA – Intelligent Brightness Adjust). Také zaostření může být díky automatickému zaostřovacímu mechanismu automatické. Součástí zaostřovacího mechanismu je automaticky ovládaný pohon vyvinutý speciálně pro snímače typové řady IV Series.

Snímače IV Series jsou první ve své cenové kategorii, které mají současně funkci detekce barev a autofokus. Snadno přizpůsobitelné snímače je možné použít pro mnoho různých úloh: detekci přítomnosti dílů, detekci umístění a orientace dílů, detekci kabelů podle jejich barev, detekci správné montáže… Jeden snímač IV Series je schopen v jednom obrazu vykonávat několik detekčních funkcí, zatímco konkurenti by pro takovou úlohu museli použít několik snímačů.

Metoda rozeznávání tvarů umožňuje vykonávat spolehlivě detekční funkce i na pohyblivých cílech. Kompenzace pozice je automatická. Snímače IV Series mají stabilnější funkci než laserové nebo optické snímače, ale jejich cena zůstává výhodná.

Snímače obrazu IV Series mají rozlišení 752 × 480 pixelů. Vzhledem ke krytí IP67 jsou vhodné do průmyslového prostředí. K Ethernetu se připojují konektorem M12. Pro splnění požadavků různých úloh je k dispozici osm provedení snímačů: rozsah snímání může být až 2 000 mm a doba expozice pro velkou kadenci snímků do 1/25 000.

Výborné stability detekce snímače dosahují díky několika novinkám. První je čtyřčlenný objektiv HP-Quad s malou optickou aberací a velkou světelností. Funkce HS-HDR (High Speed – High Dynamic Range) zvětšuje citlivost k dopadajícímu světlu i v případě, že ve snímané scéně dochází k rozptylu světla odrazem. Citlivost se nastavuje automaticky a vliv odrazů od lesklých povrchů je omezen polarizačním filtrem.

Hlavní obory použití jsou balicí stroje, strojírenská výroba, automobilový průmysl, výroba elektroniky, potravinářství a farmaceutický průmysl.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP