www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS dodala dvoumiliontý modul Anybus firmě Atlas Copco

Společnost HMS dodala svým zákazníkům už dva milióny modulů Anybus®. Dvoumiliontý modul byl dodán společnosti Atlas Copco Tools ve Švédsku, která potřebovala svůj řídicí systém připojit ke komunikační sítí EtherNet/IP.

Společnost HMS dodala dvoumiliontý modul  Anybus firmě Atlas Copco
Počátkem roku 2012 opustil výrobní závod společnosti HMS v Halmstadu ve Švédsku už dvoumiliontý modul Anybus. Jednalo se o modul Anybus CompactCom™, určený pro připojení k síti EtherNet/IP. Nyní je součástí nejmodernějšího řídicího systému Atlas Copco Power Focus 4000 pro průmyslové utahováky.
„My v HMS jsme velmi hrdí na to, že jsme dosáhli tak významného mezníku, a zvláště nás těší, že dvoumiliontý modul byl dodán právě firmě Atlas Copco – progresivní výrobní společnosti, s níž spolupracujeme od samého začátku,“ řekl Niclas Johansson, globální obchodní ředitel společnosti HMS. „Dosažení tohoto mezníku potvrzuje naši pozici jedničky v dodávkách komponent pro průmyslovou komunikaci. Budeme i nadále pokračovat ve výrobě a prodeji modulů Anybus, které poskytují našim zákazníkům pevný základ pro spolehlivé komunikační sítě.“

Atlas Copco – uživatel systémů Anybus už od devadesátých let
Společnost Atlas Copco byla jedna z prvních firem, které se rozhodly pro koncept Anybus, a používá jej už od poloviny devadesátých let minulého století. Anybus je pro společnost Atlas Copco výkonným nástrojem pro připojení ke všem významným průmyslovým sběrnicím. Protože moduly Anybus jsou zaměnitelné, je možné jednoduše jeden modul vyměnit za jiný a realizovat tak připojení k jiné komunikační sběrnici. Nejsou třeba žádné modifikace hardwaru ani softwaru.

KarlJohan Börjeson, viceprezident oddělení marketingu společnosti Atlas Copco Motor Vehicles, řekl: Pro to, abychom mohli našim zákazníkům dodávat ta nejmodernější zařízení, potřebujeme být stále na špičce vývoje techniky. Použitím modulů Anybus můžeme připojit naše produkty k jakékoliv průmyslové síti a zajistit, že budeme stále ve shodě s aktuálním technickým vývojem. Anybus znamená, že se můžeme soustředit na naše klíčové kompetence místo toho, abychom se zabývali problematikou různých průmyslových sběrnic.“

Příběh konceptu Anybus
První moduly Anybus byly vyvinuty v roce 1994. Když se ohlédneme, byla to revoluční technická změna, umožňující uživatelům přístup k jakékoliv z rychle se rozvíjejících průmyslových sběrnic. Dnes, o osmnáct let později, jsou moduly Anybus používány v miliónech průmyslových zařízení po celém světě, a pomáhají jim udržovat krok s vývojem v průmyslové komunikaci. Komunikační moduly mohou být vestavěné v zařízeních, nebo mohou být samostatné, plnící funkci „tlumočníka“ mezi průmyslovými zařízeními a komunikačními sítěmi.

Popisek:
KarlJohan Börjeson, viceprezident oddělení marketingu společnosti Atlas Copco Tools, přebírá cenu za koupi dvoumiliontého modulu Anybus od Niclase Johanssona, globálního obchodního ředitele společnosti HMS.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP