www.modernitovarna.com
CIAT

Nové fancoilové jednotky Coadis Line

Coadis Line je nová generace kazetových fancoilových jednotek od firmy CIAT. Jednotky jsou kompaktní, lehké a při vývoji a návrhu byl kladen důraz na maximální efektivitu provozu, snadnou integraci do stávajících budov a měli líbivý design. Omezují spotřebu energie, zlepšují kvalitu vzduchu a snadno se přizpůsobují všem konfiguracím instalace, díky snadno vyměnitelnému výdechu vzduchu. Jednotky Coadis Line jsou navržené podle zásad eko-designu: jsou z 87 % recyklovatelné a ve Francii získaly od Rhône-Alpes Trophies ocenění «Coup de coeur» za eko-inovace. Jednotky Coadis Line se snadno integrují do systému Hysys, který zajišťuje vytápění, chlazení a větrání pro kanceláře, hotely nebo domovy pro seniory.

Nové fancoilové jednotky Coadis Line
Jednotky Coadis Line kombinují využití Coandova jevu s vysoce kvalitní filtrací vzduchu Epure a tak poskytují uživatelům mimořádný komfort. Umožňují jim využívat výhodu vysoké kvality vzduchu v místnostech - takové, které nelze dosáhnout pomocí pasivních zařízení. Firma CIAT je průkopníkem v oblasti využití Coandova jevu ve vzduchotechnice, ale u jednotek Coadis Line jde ještě dále: jejich provoz je optimalizovaný podle normy EN ISO 7730 (Ergonomie tepelného prostředí). Obyvatelé se proto pohybují v zóně komfortu doslova «od hlavy až k patě», chráněni od nepříjemných teplotních jevů spojených s přímým rozvodem vzduchu. A co navíc, jednotky Coadis Line používají filtrační techniku Epure, která chrání zdraví obyvatel a zaručuje, že koncentrace částic PM 2,5 zůstane pod mezí (10 µg/m³) doporučenou Světovou zdravotnickou organizací (WHO).

Charakteristickou vlastností jednotek Coadis Line je také jejich malá spotřeba energie, které dosahují díky použitým motorům s technologií HEE (High Energy Efficiency), jimiž jsou jednotky vybavovány ve standardním provedení a které mají spotřebu o až 85 % menší než běžné motory. Lamelový výměník jednotky je optimalizován tak, aby odpovídal navrhovanému výkonu ostatních součástí systému. Coadis Line proto hraje aktivní úlohu při získávání certifikátů HQE, EPBD, BREEAM nebo LEED a splnění požadavků nové francouzské směrnice RT2012.

Odborníci ze společnosti CIAT vytvořily koncepci Flexisay pro zajištění dodávek vzduchu do všech typů prostor vybavených modulárními systémy přizpůsobujících se požadavkům.

Jednotku Coadis Line je možné instalovat do samostatných kanceláří nebo velkoprostorových kanceláří s kójemi (open space). Jednotky se dodávají s jednocestným nebo čtyřcestným výdechovým dílem. Tyto výdechové díly lze snadno demontovat a vzájemně zaměnit. Toto řešení je velice vhodné zvláště u prostor kde se počítá se změnou dispozice. Jednocestná verze je navržena pro samostatné prostory 10 až 20 m², přičemž je jednotka umístěna u kraje místnosti a výdech je směrem do prostoru. Čtyřcestná verze je určená pro velké kanceláře nebo open space, kde se instaluje v centru místnosti. Obě konfigurace jsou vhodné pro montáž do kazetových stropů s rozměry 600 × 600 mm nebo 675 × 675 mm. V každém případě jsou vnitřní prvky jednotky přístupné bez nutnosti demontáže podhledu, prostřednictvím rychlouzavíracího mechanizmu mřížky filtru.

Typová řada Coadis Line je nedílnou součástí programu udržitelného rozvoje společnosti CIAT a plně respektuje pravidla eko-designu. Jednotky je možné zcela rozebrat a navíc 87 % dílů je recyklovatelných. Podílí se na tom hlavně vhodný výběr plastů. Navíc se jednotky montují bez jakýchkoliv lepidel nebo nýtů a počet upevňovacích dílů byl omezen o 40 %. Nová, kompaktní konstrukce také snižuje hmotnost použitých materiálů o 30 % a jejich objem o 21 %. CIAT si navíc vybírá dodavatele materiálů s výrobními závody co nejblíže výrobnímu závodu, takže snižuje náklady na dopravu o až 50 %, a tím také výrazně snižuje emise CO2.

Jednotky Coadis Line s regulací V3000 se snadno integrují do systému Hysys, navrženého také firmou CIAT. Systém Hysys operující s nosnou kapalinou vodou je sestavený z osvědčených a standardizovaných komponent, je efektivnější a spotřebuje méně energie než jiné systémy a umožní uživatelům splnit nejnáročnější požadavky norem a směrnic o ochraně životního prostředí při zachování maximálního komfortu v budově. Systém Hysys lze přizpůsobit specifickým požadavkům různých segmentů trhu: existuje verze Hysys Office pro správní budovy a kanceláře, Hysys Hotel pro hotelové budovy a Hysys Senior pro domovy seniorů. Systém je při tom plně modulární, to znamená, že existuje více než sto různých cenově výhodných verzí vyhovujících každé specifické konfiguraci. Systém Hysys je možné bez obtíží zmodernizovat, rozšířit a doplnit. Umožňuje dosáhnout různých úrovní komfortu, v každém případě s co nejefektivnějším provozem a s co nejmenšími dopady na životní prostředí.

V době, kdy se vlády snaží obnovit rovnováhu mezi lokálními průmyslovými podniky, které jsou povinné dodržovat přísná nařízení s ohledem na ochranu životního prostředí, a mezi podniky ze zemí s «nízkými náklady»,které nehledí na jakoukoliv ochranu životního prostředí, je nutné vyzdvihnout, že všechny jednotky Coadis Line jsou vyrobeny v závodech firmy CIAT v Evropské unii, konkrétně ve Francii.
Nové fancoilové jednotky Coadis Line

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP