www.modernitovarna.com
Weidmüller

MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů

Společnost Weidmüller nabízí jako novinku označovací systém, který umožňuje tisknout na kovové štítky. Na štítky MetalliCard se tiskne pomocí tiskárny PrintJet PRO, která se používá i pro potisk osvědčeného sortimentu štítků MultiCard. S přispěním označovacího systému od firmy Weidmüller je označování všech elektrických komponent v rozváděči i mimo něj naprosto jednoduché: jedna tiskárna, jeden software, jeden typ inkoustu. Uživatelé nepotřebují samostatnou vypalovací pec ani podobné přídavné zařízení. Skvěle sehraný ucelený systém umožňuje nejvyšší stupeň přizpůsobení potřebám zákazníka – díky volnosti při tvorbě grafického návrhu štítků a snadnému importu dat z jiných systémů. Dlouhé dodací lhůty předtištěných štítků už jsou minulostí. Štítky MetalliCard se potiskují na tiskárně PrintJet PRO. Pro popisování kovových štítků MetalliCard je třeba k tiskárně nainstalovat speciální update. Je možné vytvářet barevnou grafiku, znaky a logotypy podle individuálních požadavků. Uživatelé si mohou vybrat mezi štítky určenými pro nýtování a lepení nebo použít štítky k upevnění na kabelovou sponu z korozivzdorné oceli či do držáku štítků – díky těmto možnostem je označování velmi flexibilní. Štítky MetalliCard jsou odolné proti vysokým teplotám, extrémním změnám počasí, uv záření a dalším vnějším vlivům, a proto splňují ty nejvyšší požadavky. Štítky obdélníkového tvaru se dodávají ve velikostech od 27 mm × 18 mm do 85 mm × 54 mm. Vyrábějí se také kruhové štítky o průměru 30 mm a verze pro upevnění na korozivzdornou kabelovou sponu pro označování kabelů. Na výběr jsou štítky z eloxovaného hliníku (levná varianta s velkou kvalitou potisku) nebo z korozivzdorné oceli (zvláště vhodné pro chemický průmysl a podobné obory, kde se vyskytuje korozivní prostředí).

MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů
Vzhledem k vlastnostem materiálu jsou kovové štítky pro náročné aplikace vhodnější než štítky z polyamidu. Mnohem lépe odolávají nepříznivým podmínkám, včetně vysokých teplot, změn počasí, uv záření a dalších chemických a fyzikálních vlivů prostředí. Štítky MetalliCard pro označování elektrických kabelů a zařízení od firmy Weidmüller prošly přísnými testy. Štítky MetalliCard úspěšně prošly testy chemické odolnosti proti mnoha různým chemikáliím (podle EN ISO 175). Kromě toho byla testována jejich odolnost proti uv záření v testovacím zařízení simulujícím sluneční světlo při intenzitě ozáření 768 W/m2 po dobu 500 hodin. Úspěšně prošly také testy tepelné stability při teplotách od 55 °C do +130 °C, změnám teploty z horka do chladu a naopak podle IEC 61984 a testem v solné mlze (podle EN ISO 9227 po dobu 336 hodin). MetalliCard mají ověřenou odolnost IP X9 K (vysoké teploty, čištění párou) podle EN 60529 a VDE 0470-1.

Štítky systému MetalliCard je možné potiskovat pomocí tiskárny PrinJet PRO, která je na trhu již řadu let a používá se i pro potisk osvědčených štítků MultiCard. Uživatelé tak mohou pomocí jednoho systému od firmy Weidmüller označovat vše v rozváděči i mimo něj: stačí jedna tiskárna, jeden software a jeden druh inkoustu. Uživatel může vytvářet vlastní grafické návrhy a bez problémů využívat data z jiných systémů. Je-li to požadováno, lze vytvářet barevnou grafiku a používat nejrůznější znaky a logotypy. Štítky MetalliCard jsou potiskovány pomocí inkoustové tiskárny PrintJet PRO. Pro potiskování štítků MetalliCard je třeba tiskárnu vybavit speciální sadou pro update. Proces tisku zůstává stejný: pro spojení inkoustu na vodní bázi s kovovým povrchem je štítek připraven pomocí podkladového laku a po tisku následuje delší vytvrzení teplem. Štítky jsou hotové za méně než 5,5 minuty.

Uživatelé si mohou vybrat mezi připevněním štítků nýty nebo jejich přilepením nebo mohou použít korozivzdornou kabelovou sponu nebo držáky kovových štítků. Díky těmto možnostem je označovací systém velmi flexibilní. Obdélníkové štítky jsou k dispozici s rozměry od 27 ×18 mm do 85 × 54 mm. K dispozici jsou také kruhové štítky o průměru 30 mm a verze pro korozivzdorné kabelové spony. Štítky se vyrábějí z eloxovaného hliníku nebo korozivzdorné oceli (1.4301). Hliníkové štítky jsou levnější, zatímco korozivzdorná ocel je vhodná pro použití v chemickém průmyslu a podobných oborech, kde jsou velké požadavky na odolnost proti nepříznivým vlivům prostředí.

Weidmüller nabízí tiskové hlavy inlay pro různé štítky a univerzální tiskové hlavy. Odpovídající tisková hlava je schopná pojmout několik štítků každé velikosti téhož typu, nezávisle na vyvrtaných otvorech. Tiskové hlavy jsou konstruované s životností více než 2 000 potisků. Univerzální tisková hlava pojme všech osm velikostí štítků. Sofistikované navádění tiskové hlavy se postará o správnou polohu štítku při tisku.

*Poznámka: PrinJet PRO – objednávka sady pro update, která umožní bez problémů potiskovat štítky MetalliCard: Uživatelé, kteří mají tiskárny s posledním čtyřčíslím sériového čísla 3653 a vyšším (dodávky od července 2010) mohou jednoduše jen objednat sadu pro update. Starší tiskárny PrinJet PRO (nižší sériová čísla) lze upgradovat po instalaci servisní sady, dostupné v servisních střediscích Weidmüller.


Weidmüller - elektrické připojení, přenos a úprava napájení, signálů a dat v průmyslovém prostředí. Let´s connect.

Klíčové slovo: Weidmüller MetalliCard

Další informace: www.weidmueller.com a www.power-signals-data.com

Obrázky:

Obr. 1: MetalliCard od firmy Weidmüller: jako novinku nabízí Weidmüller označovací systém, který umožňuje potiskovat kovové štítky. Štítky se potiskují pomocí tiskárny PrintJet PRO, která může současně potiskovat i štítky osvědčené řady MultiCard (č. obr.: Sä 20120311)

Obr. 2: MetalliCard od firmy Weidmüller: kovové štítky jsou k dispozici v různých tvarech a rozměrech. Sortiment MetalliCard doplňují korozivzdorné označovače pro kabely (č. obr.: Sä 20120308)

Obr. 3: MetalliCard od firmy Weidmüller: uživatel si může vybrat upevnění nýtováním nebo nalepením nebo použití korozivzdorných kabelových spon nebo držáků pro kovové štítky: díky těmto možnostem je označovací systém velmi flexibilní. (č. obr.: Sä 20120309)

Obr. 4: MetalliCard od firmy Weidmüller: je možné vytvářet barevnou grafiku, znaky a logotypy podle individuálních požadavků. Excelentní barevný potisk pomocí tiskárny PrintJet PRO zaručuje vysokou kvalitu a odolnost označení. (č. obr.: Sä 20120312)

Obr. 5: MetalliCard od firmy Weidmüller: štítky MetalliCard byly podrobeny sérii přísných testů v akreditované laboratoři firmy Wiedmüller. Štítky pro elektrická zařízení a označování kabelů úspěšně prošly nejrůznějšími testy. (č. obr.: Sä 20120310)

MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů
MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů
MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů
MetalliCard od firmy Weidmüller – kovové štítky: štítky z hliníku nebo korozivzdorné oceli pro označování elektrických zařízení a kabelů

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP