www.modernitovarna.com
EPLAN

Nový přídavný modul Copper pro EPLAN Pro Panel Professional

Rozváděče se používají téměř všude, kde teče elektrický proud. Nový přídavný modul Copper („měď“) pro EPLAN Pro Panel Professional umožňuje navrhovat, konfigurovat a ověřovat montáž komponent rozváděčů a potřebných přípojnic. Pomocí modulu Copper v EPLAN Pro Panel je možné využít informace z nástroje Rittal Power Engineering, což je software, který se používá pro konfiguraci a návrh nízkonapěťových rozváděčů se spínači a jističi, např. pro umístění potřebných komponent od firmy Rittal do virtuálního 3D modelu rozváděče.

Nový přídavný modul Copper pro EPLAN Pro Panel Professional
Obr. 1. Konfigurace systému – třípólová plochá přípojnice Rittal Flat PLS včetně komponent od firmy Rittal


Komplexní inženýrský projekt elektroinstalace začíná návrhem systému spínací a jisticí techniky. Pomocí modulu Copper EPLAN Pro Panel mohou uživatelé snadno převádět výsledky své konstrukční práce do celkového projektu v EPLAN, aby v něm mohli komponenty dále virtuálně upravovat a začlenit je do rozváděče. Modul Copper umožňuje při návrhu používat různé komponenty, včetně komponent modulárních nízkonapěťových rozváděčů Ri4Power od firmy Rittal nebo modulárního přípojnicového systému RiLine60 a rozváděčových skříní TS 8. Jakákoliv přípojnice s přidruženými připojovacími prvky může být individuálně navržena a ověřena její montáž.

Intuitivní konstrukce s měděnými vodiči
Do systému EPLAN se z online knihovny komponent zavádějí všechny potřebné informace o rozváděčové skříni, jejím příslušenství a vybavení, jako jsou např. odpínače napájení, spínače, jističe a měděné lišty přípojnic. Tyto komponenty jsou sestaveny do virtuálního prototypu rozváděče. Uživatel může volně ve 3D navrhovat sestavy měděných lišt a připojovacích prvků, a tam, kde je to nutné, je ohýbat a tvarovat. Při návrhu přípojnicového systému a tvorbě výkresů výrobních komponent jsou respektována konstrukční a výrobní omezení, jako dovolené poloměry ohybu, nebo pravidla specifická pro daný podnik. Individuální knihovna pomáhá snižovat počet variant a současně zvyšovat míru standardizace při výrobě i montáži. Krátce: prototyp rozváděče je hotový dlouho před tím, než jsou objednány, vyrobeny nebo vytvarovány první komponenty.

Nový přídavný modul Copper pro EPLAN Pro Panel Professional

Obr. 2. Virtuální ohýbání přípojnic ve 3D: snadný návrh jističů s přípojnými body

Včasné zjištění potenciálních problémů
Pro připojení všech komponent na měděné přípojnice mohou být v 3D konstrukčním návrhu definovány vrtané i vysekávané otvory – ať podle normalizované šablony pro vrtání, nebo umístěné zcela individuálně. Systém EPLAN generuje informace pro výrobu a tvarování komponent manuálně i pro řízení tvarování přípojnic a vrtání nebo vysekávání otvorů na NC strojích. V systému je možné provést příslušné testy a vestavěný antikolizní systém umožňuje zkontrolovat celý virtuální prototyp rozváděče. Konstruktéři mohou najít potenciální problémy v nejranějším stádiu návrhu výrobního procesu produktu. Je to prevence proti úpravám na poslední chvíli, ve fázi výroby a montáže, které mohou způsobit zpoždění dodávky. Je-li však třeba cokoliv změnit, systém automaticky změní všechny dotčené komponenty, rozpisky, dokumentaci a výrobní výkresy. Uživatel tak šetří čas, náklady a materiál.

Nový přídavný modul Copper pro EPLAN Pro Panel Professional

Obr. 3. Hlavní spínač s připojením včetně výrobních informací pro výrobu přípojnicového vedení

Zjednodušené zásobování materiálem
Celý proces zrychluje sada dokumentace pro zajištění materiálu. Systém generuje podklady pro objednávky materiálu, rozpisky a dokumentaci pro výrobu a montáž. Integrace do vývojového prostředí produktu zajišťuje data pro zásobování materiálem, přípravu objednávek a jejich správu, výrobu a přizpůsobení komponent. Ve zkratce: konzistentní systém, který podporuje konstruktéry „vestavěnou“ dokumentací ve shodě s normami a směrnicemi.

Nový přídavný modul Copper pro EPLAN Pro Panel Professional

Obr. 4. EPLAN Pro Panel Professional Copper – návrh montáže ve 3D, konstrukce sběrnicového systému, automatické generování výrobních výkresů a export informací pro objednávky
 
 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP