www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

S novou komunikační bránou Anybus X-gateway od HMS je migrace ke komunikačnímu systému PROFINET snadná

Společnost HMS Industrial Networks nyní uvádí na trh novou řadu komunikačních bran Anybus X-gateway, které umožňují komunikaci mezi různými průmyslovými komunikačními sítěmi a systémem PROFINET IRT. Nové komunikační brány X-gateway slouží k propojení sítí PROFIBUS a CANopen s PROFINET IRT Fiber Optics a sítí ControlNet, EtherNet/IP a DeviceNet s PROFINET IRT s metalickými kabely. Komunikační brány X-gateway pomáhají majitelům společností a výrobcům strojů při migraci k systému PROFINET bez nutnosti úprav již existujícího řídicího systému stroje.

S novou komunikační bránou Anybus X-gateway od HMS je migrace ke komunikačnímu systému PROFINET snadná
Mnohé průmyslové podniky nyní přecházejí k sítím průmyslového Ethernetu, mezi něž patří i PROFINET. Ovšem často již provozují subsystémy a zařízení, která využívají jiné komunikační sítě, a ty je třeba začlenit do nového komunikačního systému. Komunikační brány Anybus X-gateway od společnosti HMS nabízejí snadný způsob, jak provozované subsystémy připojit ke komunikačnímu systému PROFINET.

Co je nového?
To, že komunikační brány Anybus X-gateway mohou již propojovat PROFINET a mnohé průmyslové sběrnice i sítě průmyslového Ethernetu, není novinka. HMS však nyní rozšiřuje konektivitu také na PROFINET IRT (Isochronous Real Time) ve verzi s optickou i metalickou kabeláží. Pro metalické sítě jsou to nově sítě ControlNet, EtherNet/IP a DeviceNet, pro optické sítě PROFIBUS a CANopen.

Umožňuje migraci ke komunikačnímu systému PROFINET
„PROFINET IRT používají mnozí velcí evropští výrobci aut, mezi nimiž jmenujme zejména skupinu AIDA, a je to nejrychleji se rozvíjející standard průmyslového Ethernetu na trhu,“ říká Niklas Selander, product manager společnosti HMS. „Komunikační brána Anybus X-gateway umožňuje majitelům firmy využít existující zařízení a jednoduše je připojit k síti PROFINET IRT. To maximalizuje využití investic vložených do stávajících zařízení a urychluje migraci k systému PROFINET. Pro výrobce strojů je použití bran Anybus X-gateway také výhodné, protože nemusejí sami vyvíjet komunikační rozhraní, ale mohou pro připojení svých strojů k PROFINET IRT využít tuto komunikační bránu.“

Jak to pracuje?
Anybus X-gateway kopíruje data mezi průmyslovou sítí a PROFINET IRT. Parametry brány, např. velikosti I/O, se konfigurují pomocí rozhraní pod Windows, a není tedy nutné žádné programování.
Na straně systému PROFINET pracuje X-gateway jako I/O-Device v síti PROFINET IRT a podporuje až 220 bajtů I/O pro vstupní a výstupní data. Přenosová rychlost je 100 Mb/s (plný duplex) a používají se dva konektory RJ45 (pro metalickou verzi) nebo dva SC-RJ (pro optickou verzi), které umožňují vytvořit síť se sběrnicovou nebo kruhovou topologií. Integrovaný dvouportový přepínač IRT je další velmi užitečné zařízení, které eliminuje potřebu používat drahé externí přepínače.

Nová komunikační brána Anybus X-gateway umožňuje propojení mezi komunikačním systémem PROFINET IRT a různými průmyslovými sítěmi; zde je to PROFIBUS.

Co je to komunikační brána X-gateway?
Anybus X-gateway umožňuje dvěma rozdílným komunikačním sítím, aby spolu komunikovaly. Zjednodušeně můžeme říci, že je to real-time překladač mezi oběma sítěmi. Komunikační brány plní důležité funkce v průmyslové komunikaci, potřebné pro integraci systému i pro koncové uživatele, a nabízejí snadný způsob, jak propojit dvě jinak nekompatibilní komunikační sítě.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP