www.modernitovarna.com
ARNOLD UMFORMTECHNIK

Inovační závitová pojistka pro citlivá zařízení

Nový systém závitové pojistky zajišťuje maximální bezpečnost – nemůže být uvolněn pomocí běžných prostředků – snižuje náklady eliminováním dodatečné montáže a bezpečnostních materiálů – zajišťuje snadnou možnost výměny za stávající uzavírací systémy.

Inovační závitová pojistka pro citlivá zařízení
Naše pletky s technologií vytváří stále větší poptávku po zabezpečení a systémech pro omezení přístupu, dokonce i v průmyslovém sektoru. Vysoce citlivé zařízení musí být chráněno proti zneužití a zpronevěření inovačních technologií je nutno předcházet vhodnými bezpečnostní mechanismy. V průběhu let bylo vyvinuto mnoho spojovacích systémů speciálně pro tyto účely, s různou úspěšností.

S ohledem na neustále se vyvíjející průmyslové znalosti ve všech oblastech, se stává stále více důležitější ochrana vysoce citlivých zařízení proti neoprávněnému přístupu. To platí stejně dobře pro plastikářský průmysl, kde elektrické a pojistné skříně obsahují vysoce citlivá zařízení a komponenty, které musí být chráněny proti nesprávnému použití a neoprávněnému přístupu a do sektoru obnovitelných zdrojů energie, kde solární moduly musí být rovněž chráněny proti krádeži. V obou případech jsou nezbytné inteligentní bezpečnostní mechanismy, které zajišťují provozní bezpečnost.

Používání speciálních pojistek k zajištění těchto zařízení bylo běžnou praxí po mnoho let. Byla vypracována řada více či méně praktických řešení, včetně záběrných šroubů a matic, zabezpečovacích systémů, které vyžadují speciální nástroje pro uvolnění a vyklepávání malých kuličkových ložisek do závitových drážek. Hlavní oblast, kde je potřeba zlepšení , je zvýšení spolehlivosti ochrany proti neoprávněným zásahům, zrychlení instalace a prevence zranění o vyčnívající ostré hrany a podobně. V reakci na potřebu zlepšení stávajících systémů vyvinula společnost Arnold Umformtechnik, výrobce inovačních uzavíracích systémů, šroub LocTec ®.

Tento systém kombinuje geometrii závitu se speciálním montážním nástrojem, což znemožňuje uvolnit nebo odstranit šrouby, aniž by se poničil spoj. Hlava šroubu má speciální závitové drážky (obr. 1), které umožňují, aby byl šroub zašroubován pouze pomocí odpovídajícího nástroje (obr. 2). K dispozici je bezpočet kombinací tohoto druhu, ale ve většině případů jsou dnes nástroje pro demontáž volně dostupné na internetu. A právě proto přichází do popředí patentovaný systém LocTec ® společnosti Arnold Umformtechnik. Tvar hřbetu závitové drážky znemožňuje uvolnění šroubu po montáži dokonce i speciálním nástrojem. Při pokusu o uvolnění dojde k tomu, že se vyšroubuje jen samotná hlava šroubu. Demontáž je možná pouze pomocí odvrtání šroubu, nebo uříznutím patice v hlavě šroubu. Obě možnosti ruší záruku, a zabraňují krádeži v důsledku značného hluku, které při těchto procesech vzniká.

Další bezpečnostní opatření, jako jsou kuličková ložiska, pojistné matice nebo prostředky na pojištění závitů, již nejsou potřeba. To vede k obrovským úsporám. Kromě toho není třeba upravovat upevňovací zařízení, spoj nebo proces technologie. Systém LocTec ® lze dodávat s prvky návrhu na míru potřebám jednotlivých zákazníků a je k dispozici pro běžně používané typy šroubů a matic.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP