www.modernitovarna.com
Southco

Upínače Dzus od firmy Southco razí cestu novým konstrukčním řešením v automobilovém průmyslu

Čtvrtotáčkové bajonetové upínače Dzus, jež mají vedoucí místo na trhu, plní rostoucí požadavky na odlehčenou konstrukci krytu podvozků osobních i nákladních automobilů. Zlepšují jejich aerodynamické vlastnosti, a tím snižují spotřebu paliva. Současně vynikají pevností spojení, přesností a snadnou montáží.

Upínače Dzus od firmy Southco razí cestu novým konstrukčním řešením v automobilovém průmyslu
Firma Dzus, průkopník v oblasti rychlospojovací techniky s historií jdoucí až do 30. let dvacátého století, se v roce 2004 stala součástí společnosti Southco a tyto dvě značky se v posledních osmi letech harmonizovaly, zdokonalovaly a dále vyvíjely. Společnost má globální zdroje a schopnost nabídnout výrobcům OEM z oblasti automobilového průmyslu vynikající a efektivní náhrady konvenční upevňovací techniky využívající závitová spojení a splnit požadavky kladené na tuto techniku používanou na podvozcích a ochranných krytech současných osobních i nákladních automobilů.

Základní výhody čtvrtotáčkového upínače Dzus jsou odolnost proti vibracím, únavě materiálu, teplotním změnám a korozi a velké množství konstrukčních variant hlavic. Navíc, díky pokročilé konstrukci vyvinuté během dlouhodobé těsné spolupráce se zákazníky z oblasti automobilového průmyslu, lze upínače Dzus snadno upevnit do předem vyrobených otvorů v podvozkových dílech z oceli, hliníku i kompozitních materiálů.

Ulrike Sturman, vedoucí marketingu pro oblast dopravní techniky u firmy Southco, vysvětluje: „Mezi upínací technikou založenou na tradičním šroubovém spojení a rychloupínací technikou s bajonetovým mechanismem je propastný rozdíl. Již dlouho se má za to, že pro robustní a odolné upnutí je nejefektivnější a nejlevnější variantou závitové spojení. Ovšem upevnění pomocí závitu sice bývá nejlevnější z hlediska pořizovací ceny, jenže doba potřebná na jeho zašroubování a odšroubování je prodražuje z hlediska nákladů na montáž při výrobě i při servisu. Úspora doby potřebné k montáži a snadná demontáž při servisu převáží nad vyšší pořizovací cenou čtvrtotáčkových upínačů Dzus. Kolík upínače zůstane při demontáži zachycený v otvoru upevňovaného dílu a nemůže se ztratit. Stručně, čtvrtotáčkový rychloupínač Dzus je díky své přidané hodnotě výhodnou alternativou ke klasickým upevňovacím systémům se závitem.“

Společnost Southco v nedávné době vyvinula nový sortiment čtvrtotáčkových upínačů a jejich příslušenství, určených mimo jiné pro upevňování interiérových panelů automobilů. Sortiment zahrnuje kolíky, u nichž mají hlavice a spodní část vždy stejnou orientaci; výhodou tohoto řešení je, že hlavice jsou vždy upevněny a zajištěny ve stejné pozici. Lze tak snadno rozeznat, zda jsou všechny upínače na daném panelu zajištěny, a tím se zkracuje doba montáže. Jako odpověď na stále rostoucí požadavek automobilového průmyslu používat rychloupínače i pro montáž panelů s textilním povrchem nabízí Southco rychloupínače s podložkou pod hlavou kolíku, která rozloží zatížení na podkladový materiál a zajistí pevnější a odolnější upevnění i pro textilní povrchy.

Ulrike Sturman dále dodává: „Společnost Southco vyhledává nové možnosti na trhu, které se objevují se zvýšenými požadavky na konstrukci upevňovací techniky u nových silničních a terénních automobilů. Současně sledujeme požadavky elektromobilového průmyslu, kde jsou naše rychloupínače ideální pro zajištění a rychlou výměnu krytů akumulátorových baterií.“

Southco nabízí široký sortiment upínačů Dzus, které splňují individuální požadavky zákazníků na rychlé upevnění, vysokou odolnost spoje a jeho ekonomickou výhodnost v různých oblastech použití a v mnoha průmyslových odvětvích. Každá výrobková řada má svou vlastní řadu patic pro přesné a spolehlivé spojení a snadnou montáž v různých úlohách.
Upínače Dzus od firmy Southco razí cestu novým konstrukčním řešením v automobilovém průmyslu

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP