www.modernitovarna.com
Keyence International

GL-R

Nová typová řada bezpečnostních světelných záclon řeší nedostatky předchozích produktů. Záclony mají unikátní a robustní konstrukci, snadno a rychle se instalují a zajišťují nejvyšší úroveň bezpečnosti.

GL-R
Bezpečnostní světelné záclony řady GL-R jsou nejrobustnější na trhu. Jejich kovové tělo je třikrát větší než tělo běžných bezpečnostních záclon (32 × 38 mm).

Další unikátní vlastnost: čočky jsou zapuštěné 5 mm v robustním kovovém krytu. Pravděpodobnost přímého úderu do této citlivé části je tedy minimální. A konečně, záclony řady GL-R mají krytí IP65/IP67. Tyto záclony poskytují uživatelům podstatné výhody: riziko odstávek je minimální, nejsou třeba žádné nákladné dodatečné kryty a robustní konstrukce zamezuje zkroucení profilu a porušení souososti paprsků záclony.

Tyto záclony se mnohem snáze instalují.
Lze využít napájení one-line, kdy není třeba k rozváděči řídicího systému připojovat přijímač i vysílač zvlášť, protože vysílač je napájen z přijímače. Uživatelé mohou využít optickou synchronizaci přijímače a vysílače. V tom případě mohou být přijímač a vysílač připojeny k řídicímu systému odděleně, není třeba je propojovat. Počet vodičů se snižuje z osmnácti na pět a díky jednotnému konektoru M12 je připojení velmi rychlé a bez rizika chyby.

Mechanická montáž je také velmi jednoduchá. Závory se dodávají s připravenými montážními úchyty, takže montáž spočívá v pouhém zasunutí úchytů do montážní lišty na zácloně, bez šroubů a podložek, a připevnění záclony s úchyty na stroj.
Montážní úchyty se dodávají v několika variantách. Umožňují připevnit záclonu přímo na běžný hliníkový profil. Jsou přímé, tvaru L nebo s nastavitelným úhlem montáže.

Dosah záclon byl zvětšen na 15 m. Záclony řady GL-R navíc vzhledem ke své robustnosti nepotřebují žádný dodatečný kryt, a to usnadňuje jejich montáž v průmyslovém prostředí.

Záclony řady GL-R splňují podmínky normy ČSN EN ISO 13849-1 pro úroveň vlastností PLe. Střední pravděpodobnost nebezpečného selhání je 10−8 až 10−7 za hodinu. Díky tomu záclony splňují také požadavky normy ČSN EN 61508 na úroveň funkční bezpečnosti SIL3. Podle zrušené normy ČSN EN 954-1 splňují záclony požadavky Kat. 4.

Záclony této řady, stejně jako ostatní bezpečnostní světelné záclony firmy Keyence, nemají mrtvou zónu. První paprsek vychází na obou koncích 10 mm od konce záclony. Není tedy třeba do mrtvé zóny instalovat žádný dodatečný bezpečnostní prvek, který by zabraňoval proniknutí do zabezpečené oblasti.

Mnohé záclony dosud tuto důležitou bezpečnostní funkci nemají. Na rozdíl od jiných záclon mohou být záclony řady GL-R namontovány přímo do krytu stroje a citlivé konce záclon s připojením kabelu jsou chráněny před poškozením bez dodatečných ochranných prvků.

Funkci záclon snadno a bezpečně signalizuje sedmisegmentový displej zobrazující chybová hlášení.

Poslední inovace: provoz záclon GL-R může být sledován z PC. Kontrolovat lze intenzitu světla, stav I/O signálů včetně výstupů OSSD, přepis vstupů a chybová hlášení. Během provozu pomáhá software na PC identifikovat příčiny abnormalit. Všechna chybová hlášení a události jsou ukládány do záznamu provozních chyb. To umožňuje snáze analyzovat případné problémy.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP