www.modernitovarna.com
Southco

Žádné vybité baterie!

Gidophone nabízí nabíjecí stanice pro dobíjení vašich mobilních zařízení ve veřejných prostorách.

Žádné vybité baterie!
Komu se někdy nestalo, že se jeho mobilnímu zařízení vybily baterie? Romain Lecarpentier přišel s nápadem, jak tento problém vyřešit pomocí interaktivních nabíjecích stanic, a založil společnost Gidophone Company, která je od roku 2009 instaluje po celém světě. Fungují podobně jako hotelový trezor: zadáte bezpečnostní kód a otevřou se vám dvířka, pod nimiž prostor, kde je možné dobít vaše zařízení. Chcete-li si dobité zařízení vyzvednout, musíte znovu zadat stejný kód. „Nabízíme dobíjecí stanice s velkou mírou zabezpečení. To proto, že např. v mobilních telefonech si lidé ukládají velmi cenné a důležité informace,“ vysvětluje Romain Lecarpentier, ředitel společnosti Gidophone.

„V podstatě jsme měli jeden technický požadavek: stav zámku se nesmí samovolně změnit, to znamená, že musí zůstat uzamčený nebo odemčený, a to i v případě ztráty napájení. Museli jsme najít spolehlivé řešení s vysokou mírou bezpečnosti. Uvažovali jsme o několika možnostech. Zkoušeli jsme elektromagnetické zámky, ale ty nebyly vhodné z hlediska spolehlivosti. Nakonec jsme potřebnou míru bezpečnosti našli u mechanických zámků Southco R4-EM. Použili jsme je u modelu V2 a znovu u modelu V3, protože jsou bezpečné a spolehlivé,“ dodává Romain Lecarpentier.

Stanice jsou kompatibilní se všemi mobilními zařízeními: mobilními telefony, tablety, přehrávači MP3, herními konzolemi, fotoaparáty atd. Společnost navíc vyvinula patentovaný systém pro indukční nabíjení mobilních zařízení (s výjimkou počítačů), který nevyžaduje propojovací kabel.

Gidophone nabízí své nabíjecí stanice pro nejrůznější veřejné prostory: nádraží, letiště, nákupní centra, hotely, sportovní centra, restaurace, koncertní a výstavní sály, abychom jmenovali alespoň některé. „V roce 2012 instalujeme 300 až 400 stanic a očekáváme, že v roce 2013 to bude dalších 800. Konkurenti se snaží nabízet podobné nabíjecí stanice, ale naše mají ve srovnání s konkurencí mnoho skutečných předností. Za prvé, naše stanice mají mnoho funkcí: mohou být řízeny na dálku; umožňují vyplňovat dotazníky spokojenosti a marketingové dotazníky a odesílat e-maily. Naši zákazníci tak mohou svými uživatelům nabídnout atraktivní nástroj, který přispěje ke zvýšení jejich obratu a který lze využít k reklamě. Za druhé, stavíme na vysoké kvalitě: 90 % výroby probíhá ve Francii a 10 % v dalších evropských zemích. Součástí této koncepce je i volba přístupového systému Southco,“ vysvětluje Romain Lecarpentier.   

Zákazníci společnosti Gidophone mohou služby nabíjení zpoplatnit, nebo provozovat zdarma. „Prodejní cena stanice je 5 000 eur a nabízíme také možnost pronájmu. Naše zařízení zákazníkům umožňuje, aby investované peníze získali zpět v podobě poplatků za reklamní služby,“ dodává Romain Lecarpentier.

Jak je na stanicích Gidophone vidět, elektronický rotační zámek Southco® R4-EM nabízí pro jednoduchý a bezpečný přístupový systém mnoho důležitých výhod.

Řízení mikroprocesorem je v provozu velmi pružné, protože můžete navrhnout různé funkce: kdy se zámek zavře, kdy otevře a jaké jsou výjimky. Řízení je také velmi flexibilní z hlediska ovládacího signálu: lze využít bezkontaktní čipové přístupové karty, rádiové dálkové ovládání, digitální, kabelem připojenou klávesnici, magnetické karty, biometrické čtečky apod.

Ve srovnání s běžnými mechanickými zámky, připojenými k samostatným solenoidovým akčním členům, má R4-EM motor s převodovkou, který nabízí bezpečnější ovládání zámku a je úspornější (snížení spotřeby a zvýšení kapacity nabíjení). Díky kompaktnímu tvaru (rozměry jsou 65 × 69 × 19 mm) se zámek R4-EM snadno instaluje; jsou k tomu třeba jen dva šrouby. Pro svou osvědčenou mechanickou konstrukci a použití výhradně kovových součástí je zámek velmi odolný proti vandalismu, je dlouhodobě odolný a spolehlivý. Může být snadno přizpůsoben použití v různých náročných úlohách, jako jsou např. ukládací schránky v průmyslových, zemědělských nebo rekreačních vozidlech, stejně jako v autobusech.

Zámek pracuje s napájením 12 až 24 V DC a příkon během ovládání je do 500 mA při 12 V DC.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP