www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom s konektory M12 umožňují přístup ke komunikační síti v náročném průmyslovém prostředí.

Společnost HMS Industrial Networks uvádí na trh moduly Anybus CompactCom vybavené konektory M12. Umožňují budovat komunikační sítě na strojních zařízeních pracujících ve vlhkém, prašném nebo jinak náročném průmyslovém prostředí. Nejprve jsou to sítě PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, EtherNet/IP, Modbus TCP a EtherCAT.

Anybus CompactCom s konektory M12 umožňují přístup ke komunikační síti v náročném průmyslovém prostředí.
Krytí až IP67
Stejně jako běžné moduly CompactCom, i moduly s konektory M12 jsou k dispozici s krytem nebo bez něj. Verze bez krytu umožňují konstruktérům navrhnout zařízení s krytím až IP67 (IP = Ingress Protection). To znamená, že zařízení je zcela utěsněno proti prachu a odolává i ponoření do vody. Kompaktní verze s krytem a konektorem M12 má stejně jako běžné moduly CompactCom se sběrnicovými konektory krytí IP20.

„Je zřejmé, že firmy používají konektory M12 jako standard pro různé účely,“ říká Stefan Källström, product manager Embedded Solutions společnosti HMS. „Někteří je používají, protože poskytují robustní a bezpečné připojení k síti, zatímco jiní díky nim dosahují vysokého stupně krytí, jestliže jejich stroje pracují v prašném a vlhkém prostředí. Naše nové moduly s konektory M12 umožňují výrobcům a koncovým uživatelům přístup k nejběžnějším provozním sběrnicím a průmyslovému Ethernetu při zachování vysokého stupně krytí IP.“

Založeno na osvědčené technice
Moduly Anybus CompactCom s konektory M12 mají ty samé funkce jako běžné moduly CompactCom, včetně úplné zaměnitelnosti mezi moduly. To znamená, že k zařízením, v nichž je implementován koncept CompactCom, je možné snadno připojit jakýkoliv modul CompactCom a realizovat tak připojení k cílové komunikační síti.

Dostupné sítě
Společnost HMS nabízí moduly Anybus CompactCom s konektory M12 pro tyto komunikační sítě:

- PROFINET RT (září 2012),
- EtherNet/IP (září 2012),
- Modbus TCP (září 2012),
- EtherCAT (říjen 2012),
- PROFIBUS (říjen 2012),
- DeviceNet (listopad 2012).

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP