www.modernitovarna.com
British Steel

Společnost Tata Steel na veletrhu InnoTrans oficiálně uvedla na trh žlábkové kolejnice pro vysokou zátěž

Společnost Tata Steel představila na veletrhu InnoTrans v Berlíně žlábkové kolejnice určené pro vysokou zátěž. Tyto kolejnice mají díky své velké odolnosti proti zatížení a možnosti opravy speciální navařovací metodou, patentovanou společností Tata Steel, snížené celkové náklady na vlastnictví.

Společnost Tata Steel na veletrhu InnoTrans oficiálně uvedla na trh žlábkové kolejnice pro vysokou zátěž
Tramvajové sítě po celém světě jsou pod rostoucím tlakem na snižování celkových nákladů na vlastnictví (TCO) infrastruktury. Jejich tratě, typicky vedoucí ulicemi center měst, mají množství ostrých zatáček, a proto se rychle opotřebují a vyžadují renovaci nebo výměnu. To s sebou nese značné náklady.

Jako řešení tohoto problému vyvinula společnost Tata Steel žlábkové kolejnice určené pro vysokou zátěž. Kolejnice se speciální metalurgickou úpravou zcela splňují požadavky zákazníků na produkty s delší životností a větší odolností proti vertikální kolové síle i extrémní boční vodicí síle, která se vyskytuje v ostrých zatáčkách. Kolejnice mají tvrdost 330 až 360 HB a životnost do první údržby se prodloužila třikrát. Kolejnice se vyznačují příznivou mikrostrukturou materiálu, která jim přináší zvýšenou odolnost proti zatížení a navíc umožňuje opakovanou opravu jejich opotřebení, které vzniká vlivem bočního zatížení vodicí silou. Renovují se speciální patentovanou metodou navařování s omezeným předehřátím. Tyto výhody jsou velmi přínosné zejména pro koleje tramvajové sítě, kde se požaduje prodloužení životnosti a snížení celkových nákladů TCO.

Metoda opravy kolejnic navařováním s omezeným předehřátím, vyvinutá a patentovaná společností Tata Steel, je zvláště vhodná pro opotřebované žlábkové kolejnice, protože prodlužuje jejich životnost a omezuje celkové náklady TCO. Navařování vyžaduje omezené předehřátí na 60 až 80 °C. To zamezuje poškození součástí z polymerových plastů použitých při konstrukci traťového svršku. Omezené předehřátí navíc zajišťuje, že se v návaru vytvoří houževnatá mikrostruktura, odolná proti praskání.

Tato metoda opravy profilu žlábkových kolejnic určených pro vysoké zatížení byla ověřena na Univerzitě v Cambridgi. Výsledkem rozsáhlého testování bylo ověření principu navařování a integrity návarů vytvořených touto metodou na vysoce odolné žlábkové kolejnici.

Metoda opravy kolejnic patentovaná společností Tata Steel se nyní úspěšně používá pro opravy žlábkových kolejnic tramvajových sítí po celé Evropě. Společnost také nabízí doporučení a konzultace týkající se svařování, navařování a metalurgického zpracovaní kolejnic určených pro tramvajové tratě.

Žlábkové kolejnice Tata Steel jsou instalovány na mnoha městských tramvajových tratích po celé Evropě a prestižních sítích městské dopravy po celém světě. V rámci nedávno realizovaných projektů dodávala společnost Tata Steel kolejnice pro tramvajové sítě ve Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii, Velké Británii, Nizozemsku, Itálii, Portugalsku, Dubaji a Maroku.

Společnost Tata Steel nabízí svým klientům širokou škálu profilů žlábkových kolejnic vyráběných z různých materiálů, vyráběných podle průmyslových standardů a s konzistentními metalurgickými a mechanickými vlastnostmi. Profily kolejnic mají vždy velmi malé tolerance rozměrů a kvalita kolejnic je zaručena jejich přísnými nedestruktivními zkouškami. Společnost sdílí své znalosti se svými zákazníky, aby jim pomáhala maximálně prodloužit životnost kolejnic, snížit celkové náklady TCO a minimalizovat uhlíkovou stopu tramvajových sítí.

Pro další informace kontaktujte Karen Spencerovou na tel. +44 (0) 172 440 57 61 nebo e-mailem na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Společnost Tata Steel na veletrhu InnoTrans oficiálně uvedla na trh žlábkové kolejnice pro vysokou zátěž

Společnost Tata Steel na veletrhu InnoTrans oficiálně uvedla na trh žlábkové kolejnice pro vysokou zátěž

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP