www.modernitovarna.com
Kennametal

Kennametal odhaluje nové rozšířené portfólio nástrojů pro obrábění otvorů

Širší nabídka zvyšuje úroveň produktivity a výkonu.

Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů

Titulek: Řada vrtáků s vyměnitelnými břitovými destičkami Drill Fix 

Inovační firma Kennametal, působící na stále složitějším trhu obráběcí techniky, opět zvyšuje standard v oblasti nástrojů pro vysoce výkonné obrábění. Novinky v sortimentu Kennametal, uvedené na trh pod značkou „Different Thinking“, zahrnují inovativní modulární vrtáky, vrtáky s asymetrickým rozmístěním břitů Y-TECH™, první svého druhu na trhu, dále speciální vrtáky pro otvory s plochým dnem, karbidové závitníky pro měkké oceli a mnoho dalšího.

Společnost Kennametal nabízí mimořádný sortiment standardních i speciálních nástrojů pro jakýkoliv průměr otvoru, posuv či kvalitu povrchu, který umožňuje splnit téměř všechny požadavky v oblasti obrábění otvorů. Globální společnost Kennametal může nabídnout svým zákazníkům po celém světě nejúplnější nabídku nástrojů a zákaznických řešení, ostření nástrojů a technickou podporu.

Od prvního vrtání až po dokončení otvoru a závitování podporuje  Kennametal Holemaking Team zákazníky pomocí průmyslově vedoucích nástrojů a ověřených řešení na základě zkušeností jak ve výrobě, tak při jejich aplikaci. Kennametal Holemaking Team poskytuje nejvyšší stupeň péče a vertikální integrace tím, že všechny rozhodující kroky celého procesu provádí vlastními silami, od konstrukce až po broušení , dokončení a povlakovaní nástrojů .

Rozšířený sortiment nástrojů pro obrábění otvorů je podrobně popsán v novém katalogu
Kennametal Innovations 2013 Master Cutting Tools. V katalogu jsou zdůrazněny novinky, zvláště ty, které byly strojírenskými výrobci v tomto rychle se měnícím segmentu trhu netrpělivě očekávány. Následující platformy jsou důkazem toho, že sortiment nástrojů pro obrábění otvorů od Kennametalu je připraven splnit a překročit vše, co se od obráběcího nástroje očekává:

1. GOdrill™ je první mikrovrták od společnosti Kennametal, určený pro různé aplikace a různé materiály. GOdrill jde za hranice možností karbidových vrtáků a rozšiřuje možnosti modulárních vrtáků: zatímco modulární vrtáky jsou omezeny jen na určitý rozsah průměrů, GOdrill tuto mezeru zaplňuje tím, že začíná na průměru 1 mm.

2. YPC Beyond™ Drill, vrták určený do litiny, je další úspěšný karbidový vrták, zvláště vhodný pro otvory vysoké kvality. Vyznačuje se dlouhou životností v šedé a tvárné litině a v litinách CGI a ADI. Pro to, aby dosáhl svých mimořádných vlastností, kombinuje YPC Beyond Drill množství speciálních technologií Kennametal: Y-TECH™ je asymetrické rozmístění břitů, geometrie špičky HP zaručuje přesné centrování otvorů a umožňuje vysoký posuv a nová sorta KCK10™ má výjimečnou odolnost proti opotřebení a zaručují výborný odvod třísek.

3. Modulární vrtáky KSEM nabízejí rozšířenou nabídku hloubky vrtání do 10xD pro průměrů otvorů do 40 mm jako standard. Modulární vrtáky KSEM PLUS™ kombinují výhody modulárních vrtáků KSEM s přednostmi vrtáků s vyměnitelnými destičkami. Pro otvory o průměrech 28 až 70 mm efektivně nahrazují vrtáky z HSS a vrtáky s VBD a jsou velmi vhodné pro specifické úlohy v energetickém strojírenství. KSEM PLUS, průmyslový standard pro vrtání otvorů velkých průměrů, má nyní větší rozsah průměrů, čímž výrazně snižuje náklady na obrábění. Vrtací hlavice KSEM PLUS B1 mají vylepšené vlastnosti a jsou vhodné pro vrtání vrstvených materiálů, vrtání otvorů se šikmým výstupem, průniku otvorů nebo přerušované řezy.

4. Vyvrtávací sytém pro dokončování otvorů  Romicron™ nabízí v programu břitové destičky z PCD v úctyhodném rozsahu průměrů 4 až 213 mm, krátké seřizovací časy, omezení zmetkovitosti a zvýšení celkové efektivity. Tyto špičkové nástroje, pro výrobu přesných otvorů, jsou vhodné pro většinu materiálů běžně používaných ve strojírenství, při využití standardních ISO břitových destiček Kennametal. Funkce CLB (Closed Loop Bohring) umožňuje s minimálními náklady realizovat unikátní automatické nastavení kompenzace opotřebení s přesným nastavením průměru po 2 μm na průměru. Nástroje Romicron se používají zejména tam, kde jsou velmi malé tolerance průměru nebo kde je třeba rychle a snadno nastavit potřebný průměr otvoru.

5. Dokončovací vyvrtávací systém ModBORE™ využívá běžné břitové destičky jak ISO, tak ANSI, pro maximální výkon a flexibilitu. Tato řada špičkových nástrojů obsahuje flexibilní hrubovací a dokončovací hlavy až po vyvrtávací systém s příčníkem pro velké průměry otvorů. Pokrývá tak rozsah průměrů od 9,75 do 2 205 mm – vše v jednom systému. Nástroje ModBORE lze použít pro většinu materiálů, flexibilitu zvyšují univerzální vyvrtávací kazety, které lze použít na standardních vyvrtávacích hlavách.

6. Široký sortiment závitníků Kennametal zahrnuje řadu Beyond™ , vyrobenou z karbidu nebo HSSE-PM, závitníky pro energetiku a univerzální závitníky pro všeobecný průmysl:
- Karbidové závitníky Beyond™ umožňují dosáhnout větší produktivity a lepšího výkonu než dříve a lze je použít pro větší škálu materiálů.
- Vysoce výkonné HSS-E-PM závitníky vyrobené z práškové oceli se vyznačují velkou odolností proti opotřebení a tepelnému namáhání. Jsou určené zejména tam, kde je třeba dosahovat velké produktivity a kvality závitů.
- Závitníky HSS-E-PM pro energetiku jsou určené pro velké výkony, vyvinuté speciálně pro výrobce kritických součástí turbín větrných elektráren: nábojů, ložisek a převodových skříní. Zvyšují produktivitu výroby těchto komponent při současném splnění náročných požadavků na kvalitu výroby.
- Široký výběr závitníků pro všeobecný průmysl obsahuje tvářecí i řezací provedení pro jakékoliv průmyslové aplikace. Nové závitníky řady T920 se spirálovou drážkou mají optimalizovaný tvar nástroje pro snížení řezného odporu a vylepšený tvar odlehčení pro lepší přívod chladicí kapaliny. Nová generace tvářecích závitníků KHSST odstraňuje problémy s třískami, které ucpávají odváděcí drážky závitníků a mohou způsobit jejich zlomení.

7. Úspěšný program vrtáků s vyměnitelnými břitovými destičkami Kennametal je zastoupen dvěma řadami: Drill Fix™ pro krátké otvory a řadou HTS pro hluboké otvory. Nástroje řady Drill Fix jsou optimální pro vrtání krátkých děr vysokou rychlostí a při nízkých výrobních nákladech:
- Vrtáky Drill Fix DFR™ jsou určená pro velké posuvy, průměry otvoru 12,5 až 24 mm a hloubku vrtání 2×D až 4×D. Obdélníkové břitové destičky umožňují měkký záběr vrtáku a pomáhají utvářet krátké třísky i při velkých posuvech.
- Řada Drill Fix DFS™ kombinuje cenově výhodné vnější čtvercové břitové destičky s vnitřními trigonálními pro perfektní středící schopnosti. Nabízejí vyšší produktivitu při zachování vysoké kvality povrchu a přímosti otvorů.
- Vrtáky Drill Fix DFT™ jsou určené pro specifické aplikace. Rozsah průměrů je 24 až 82 mm, vyznačují se spolehlivostí s velkou nabídkou délek, geometrií a vrtacích sort VBD.

8. Vrtáky s výměnnými břitovými destičkami Kennametal řady HTS jsou určené pro hluboké otvory až do desetinásobku průměru, ideální pro vrtání do ocelí, nerezů, výkovků, litiny a neželezných kovů. Tři verze, HTS-C, HTS a HTS-R pokrývají rozsah průměrů 20 až 270 mm:
- Vrtací tělesa HTS-C mají speciální speciální stoupání šroubovice pro výborný odvod třísek a prodlouženou životnost.  Při použití nízkých řezných rychlostí a posuvů  mohou být použity i na starších a méně výkonných strojích.
- Vrtáky HTS používají pilotní navrtávák společně s kazetami s trigonálními břitovými destičkami Drill Fix DFT. Je to jeden z nejspolehlivějších systémů pro vyvrtávání hlubokých otvorů.
- Vrtáky HTS-R umožňují dosahovat až o 30 % větších posuvů díky obdélníkových břitovým destičkám  Drill Fix DFR, které poskytují stabilní tvorbu třísky. Břitové destičky se stejnou velikostí lze použít ve všech kazetách.

Komplexní průvodce nabídkou, který je součástí nového katalogu Kennametal Innovations Master Cutting Tools, pomáhá zákazníkům vybrat správný nástroj pro jejich specifické požadavky. Jednoduchý průvodce je uspořádaný podle průměrů, hodinového výkonu a přesnosti a zdůrazňuje nejen všechny přednosti vrtacího sortimentu Kennametal, ale je také cennou vizuální pomůckou, pomáhající uživateli snadno a rychle vybrat pro jeho specifickou úlohu nejvhodnější a nejefektivnější nástroj.
Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů
Obrázek: Mikro vrtáky GOdrill

Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů
Obrázek: Katalog Kennametal Innovations Master Cutting Tools , průvodce výběrem nástroje pro obrábění otvorů

Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů
Obrázek: Katalog Kennametal Innovations Master Cutting Tools, průvodce výběrem nástroje pro obrábění otvorů

Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů

Obrázek: Vrtací hlava KSEM PLUS B1
Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů
Obrázek: Dokončovací vyvrtávací systém Romicron pro přesné otvory

Kennametal odhaluje nové rozšířené  portfólio nástrojů pro obrábění otvorů

Obrázek: Vrtáky YPC Beyond


 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP