www.modernitovarna.com
Steute

Bezdrátový přenos signálů pro indukční snímače.

Mnozí konstruktéři a automatizační inženýři stojí před problémem: aby zjistili např. pozici zařízení, musí na jeho pohyblivé části namontovat indukční snímače. Zajistit přenos dat a napájení kabelem je však velmi složité: musí se použít vlečné řetězy nebo sběrací kroužky, které podléhají opotřebení.

Bezdrátový přenos signálů pro indukční snímače.
Vypořádat se s tímto úkolem je mnohem jednodušší pomocí novinky od firmy steute z její skupiny výrobků „Wireless“. Je k tomu třeba jen snímač ze sortimentu osvědčených indukčních snímačů od firmy steute v kombinaci s modulem pro bezdrátovou komunikaci, který je ke snímači připojen prostřednictvím zabudovaného konektoru.

Kompaktní a robustní modul může být namontován v bezprostřední blízkosti snímače. Přenáší signály ze snímače do přijímače, obvykle umístěného v rozváděči, prostřednictvím protokolu EnOcean, který je zavedený v praxi a vhodný i do průmyslového prostředí. Steute dodává různé verze modulů, s jedním, dvěma nebo čtyřmi kanály. Dosah lze prodloužit opakovačem (repeaterem).
Dosah mezi vysílačem a přijímačem je ve vnitřním prostředí 30 m, ve venkovním prostředí až 300 m. Vysílací modul i snímač jsou napájeny z baterie s dlouhou životností.

Dokonce i v nepříznivém prostředí s výskytem povrchů odrážejících rádiové vlny a tam, kde jsou provozovány i jiné bezdrátové komunikační systémy, jak tomu často bývá v průmyslových podnicích, zaručují bezdrátové snímače steute vysokou bezpečnost přenosu signálů.

Válcové bezdrátové indukční snímače jsou k dispozici ve třech velikostech: M12, M18 a M30, všechny ve vestavné nebo nevestavné verzi (flush, non-flush). Univerzální převodník je možné kromě toho připojit i k jiným typům spínačů a snímačů a zajistit jim tak bezdrátový přenos signálů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP