www.modernitovarna.com
BALLUFF

BMF 243 – malý spínač s vestavěným držákem

Magnetické elektronické spínače typové řady BMF od firmy Balluff určené pro pneumatické válce na vás udělají dojem přesnou odezvou bez zákmitů, jednoduchou montáží a univerzálností použití. Společnost Balluff, specialista na snímače, typem BMF 243 nyní doplnil svou nabídku o magnetický spínač určeným pro úlohy, kde je kritický nedostatek místa.

BMF 243 – malý spínač s vestavěným držákem
BMF243_Lineal.jpg

Nový kompaktní spínač BMF 243 má velký výkon vhodný pro válce se slabými i silnými magnety a přesvědčuje svou velkou opakovatelností a malou hysterezí. Díky minimálním rozměrům (průřez 3,8 × 3,0 mm, délka 24 mm) je ideální volbou zvláště pro malé uchopovače a válce s C-drážkou. Držák je součástí spínače. Proto není třeba žádný další držák: spínač lze snadno vložit do drážky a posunout jej i na místo, kde by montáži překážely jiné součásti nebo kde je např. drážka znečištěná okujemi nebo prachem. Spínač se do drážky vloží tak, že z ní nijak nevyčnívá. Spínací bod se nastavuje šroubovákem. BMF 243 se napájí kabelem s klipem, který zaručuje optimální odlehčení tahu v kabelu a zajišťuje jeho vedení.

Miniaturní senzory řady BMF od firmy Balluff mohou konstruktéři použít i pro úlohy s velmi dynamickým pneumaticky
ovládaným pohybem, které lze realizovat jen odlehčenými díly a kde jsou extrémní požadavky na zástavbový prostor. Nyní si mohou uživatelé vybrat ze dvou druhů montáže: s integrovaným držákem nebo s montáží prostřednictvím úhlového držáku do C-drážky.

Snímače BMF zjišťují individuální polohy, např. koncové polohy pneumatických válců, bez opotřebení a s velkou přesností. Jejich senzory detekují polohu permanentních magnetů namontovaných na pístní tyči skrz nemagnetickou stěnu válce. Když se permanentní magnet na pístní tyči přiblíží k senzoru, změní se výstup snímače.
BMF 243 – malý spínač s vestavěným držákem
Pneumatikzylinder.jpg: application example

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP