www.modernitovarna.com
EMCO GmbH

Hyperturn 45 G3: Dynamický. Inteligentní. Plně automatizovaný

Pro získání většího pracovního prostoru, větší oběžné kružnice revolveru pro integraci 16polohového revolveru a většího zdvihu osy Y o +/-40 mm byla u stroje Hyperturn 45 G3 zcela inovována konstrukce lože a saní. Stroj zůstává i nadále kompaktní, 72° šikmé lože však dokonale podporuje ergonomii práce a optimální odvod třísek. EMCO také nabízí komplexní řešení v oblasti automatizace obráběcích strojů: např. standardizované řešení automatizace ve formě asistenta „Turn/Mill-Assist“ představeného na veletrhu EMO v Hannoveru, jež je v současné době nejkompaktnějším řešením osazování a vykládky soustruhů a frézek EMCO.



HALLEIN – Coby základní model řady Hyperturn přesvědčuje nový HYPERTURN 45 G3 větší vzdáleností vřeten 760 mm pro bezkolizní obrábění se dvěma revolvery. Rozšířený pracovní prostor nabízí dostatek místa pro začlenění BMT revolverů v provedení se 12 nebo 16 polohami. Díky přesnému rozhraní pro rychlé přeseřízení stroje a přímému pohonu pro vysoce výkonné frézování komplexních obrobků je tento model první volbou. Vodou chlazený přímý pohon podává výkon 8 kW, vrtá a frézuje při 12 000 ot/min a nabízí točivý moment 20 Nm. Stabilní rozhraní BMT zaručuje dlouhou trvanlivost nástrojů. V součtu má tedy uživatel více možností obrábění dílů resp. pro zvýšení produktivity.

Součástí základního stroje je i EMCONNECT, nový asistent pro řízení strojů a výrobních procesů. EMCONNECT je digitální asistent umožňující kompletní integraci specifických zákaznických a systémových aplikací v oblasti řízení stroje a výrobních procesů. Cílem je uspokojení potřeb uživatele z hlediska řídicích procesů a zefektivnění pracovních postupů při zachování spolehlivé funkce stroje ve všech provozních režimech.

Hyperturn 45 G3 s automatizací
Při volbě kompletní automatizace EMCO těží uživatel zejména z nejmodernější technologie a kvality. Programátoři ocení především filozofii automatizace „vše z jedné ruky“ a její konkrétní technické uplatnění. Díky tomu mohou optimalizované řešení využít pro zvýšení zisku svého podniku.

Turn/Mill-Assist
Turn/Mill-Assist od EMCO je nejkompaktnějším kompletním řešením osazování a vykládky soustruhů a frézek EMCO. Asistent Turn/Mill-Assist se vyznačuje zejména svou snadnou obsluhou. Díky jednoduchému ovládání vhodnému i pro začátečníky se může pracovník obsluhy rovnou pustit do práce, což výrazně zvyšuje efektivitu, hospodárnost a flexibilitu. Práce je tak trvale usnadněna a zákazníci získají delší strojní čas a maximálně flexibilní řešení se širokým rozsahem použití z hlediska hmotnosti a druhu obrobků.

V řadě Turn/Mill-Assist nabízí EMCO tři různé standardní automatizace se specifickými vlastnostmi. Každý model – Turn/Mill-Assist Essential a Turn/Mill-Assist 200/270 – nabízí široký rozsah užitného zatížení robota a různé volitelné možnosti a modulární rozšíření.

Přehled předností
S rozhodnutím o investici do modelu řady Turn/Mill-Assist získá zákazník jeden z nejspolehlivějších a na obsluhu nejsnadnějších systémů, jež jsou v současné době na trhu k dispozici.

Hlavní přednosti:

Flexibilita
  • Jedinečný koncept podavače
  • Různé typy podavačů
  • Integrovaná vzduchová tryska
  • Rozpoznávání obrobků

Jednoduchost a inteligence
  • Intuitivní grafické ovládání
  • Nejkratší časy seřízení a přeseřízení
  • Dotyková obrazovka
Kapacita
  • Nejvyšší možná kapacita na nejmenší ploše
  • Žádné rastrové destičky
  • Stohování obrobků
Maximální kompaktnost
  • Nejkompaktnější automatizace na trhu
  • Přehledné a otevřené uspořádání


Volitelné možnosti a modulární rozšíření
Řada EMCO Turn/Mill-Assist nabízí široké spektrum standardních produktů, volitelných možností a modulárních rozšíření. Z těchto základních kamenů si může uživatel sestavit automatizaci přesně na míru: k dispozici jsou volitelné možnosti od otočných jednotek, přes systém pro odkládání hotových dílů na europalety a rozšíření os pro manipulaci s vlnitými díly až po spolupráci s nakladačem tyčí.



Hyperturn 45 G3: Dynamický. Inteligentní. Plně automatizovaný

Hyperturn 45 G3 s asistentem Turn/Mill-Assist


Hyperturn 45 G3: Dynamický. Inteligentní. Plně automatizovaný
S asistentem Turn/Mill-Assist od EMCO zvýšíte svůj zisk a můžete až o 70 % snížit počet pracovních hodin


Hyperturn 45 G3: Dynamický. Inteligentní. Plně automatizovaný

Díky ovládání vhodnému i pro úplného začátečníka může pracovník obsluhy rychle začít s výrobou a výrazně tak zvýšit efektivitu, hospodárnost a flexibilitu procesů


Hyperturn 45 G3: Dynamický. Inteligentní. Plně automatizovaný
Stohovací stoly řízené servomotorem, které pojmou větší množství surových dílů a hotových výrobků


Nový design stroje posiluje značku EMCO
Nová pozice značky, která je vyjádřena mottem „beyond standard“, tedy více než standard, se nyní odráží i v novém designu strojů – stroje coby nositelé tohoto motta získaly nový plášť, který přináší svým zákazníkům přidanou hodnotu jak z hlediska funkčnosti, tak vzhledu. Ta se projevuje v mnoha změnách v designu stroje – pro zefektivnění procesů, snadnou ovladatelnost a přehlednost byly optimalizovány hlavní interaktivní oblasti stroje, příkladem je třeba nový tvar a barva pracovního prostoru. Vzhled ovládacího panelu byl sjednocen hliníkovými povrchy, panel byl vybaven ergonomicky nastavitelnými ovládacími prvky a nabízí intuitivní vedení uživatele. Celý kryt stroje se nyní pyšní redukovaným a přesným tvarem – jasné obrysy a přesné vedení spár naznačují vysokou kvalitu výrobku. Pro zachování přehlednosti jednotlivých tříd výrobků jsou u nového designu jednotlivé cenové úrovně a volitelné možnosti vybavení zvýrazněny i prostřednictvím konstrukčních prvků. Novým designem strojů EMCO je tak zajištěna jednoznačná diferenciace těchto technicky vyspělých a ergonomických strojů.

V budoucnu by měl i design stroje vyjadřovat vědomé úsilí o dosažení nadstandardní přidané hodnoty, nejvyšší možné přesnosti a efektivity soustružení a frézování, přesně v duchu motta „beyond standard“, jímž si EMCO stanovilo cíl pokračovat tam, kde jiní skončili.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP