www.modernitovarna.com
Southco

Atos si vybral přístupové systémy Southco, aby splnil požadavky na zabezpečení datových center

Společnost Atos je přední francouzský výrobce skříní pro elektronické a elektrotechnické komponenty. Firma má více než 400 zaměstnanců. Když se rozhodla posílit svou pozici na rostoucím trhu skříní pro datová centra, vybrala si pro jejich zabezpečení systémy H3-EM a EA-K1 od společnosti Southco. Pro Atos je Southco ideální partner, protože společnost nabízí jednoduše použitelná a flexibilní řešení přístupových systémů s velkou mírou zabezpečení a špičkovou technickou podporou.

Atos si vybral přístupové systémy Southco, aby splnil požadavky na zabezpečení datových center
Společnost Atos se na datová centra začala zaměřovat před dvěma a půl rokem a stala se velmi úspěšná díky svému vysoce výkonnému chladicímu systému, jehož princip spočívá v tom, že se proud vzduchu přivádí co nejblíže k serverům, a ne jako u běžných systémů, kde vzduch proudí ve skříni jednoduše shora dolů. U datových center se ovšem kladou zvýšené požadavky na fyzické zabezpečení, zabezpečení sítě a zabezpečení přístupu. Zanedbání bezpečnostních požadavků vede nejen k dlouhodobým odstávkám a provozním ztrátám, ale také k narušení integrity podniku a zhoršení jeho pověsti na trhu. Výběr spolehlivého a inteligentního zámku je tudíž klíčovým prvkem vedoucím k zvýšení zabezpečení infrastruktury datových center.

Perfektním řešením, které splňuje požadavky společnosti Atos na zabezpečení, je elektronicky ovládaná výklopná klika H3-EM od společnosti Southco. Ludovic Hamadi, vedoucí obchodní skupiny Atos IT, vysvětluje: „Úroveň zabezpečení a flexibilita výklopných klik H3-EM jsou bez konkurence. Pro implementaci bezpečnostních pravidel je možné integrovat mnoho typů specifických řídicích modulů a klíčovou výhodou je také možnost dohledu na dálku. Při výpadku napájení má uživatel stále ještě možnost otevřít dveře ručně; to je funkce, kterou jiné produkty na trhu nenabízejí.“

Výklopné kliky H3-EM plní všechny požadavky společnosti Atos. Je to efektivní elektronické zabezpečovací zařízení pro skříně datových center a průmyslových rozváděčů v různých oborech. Výklopné kliky H3-EM s elektronickým ovládáním, navržené pro vnitřní použití, mohou být kombinovány s jakýmkoliv řídicím zabezpečovacím modulem a jako celek vytvářejí základní autonomní elektronický přístupový systém. V klikách H3-EM jsou integrovány snímače pro rozeznání stavu závory a západky s lokální indikací prostřednictvím LED a výstupy pro dohled na dálku. Výklopné kliky mají aktuátory s ovládáním zamykání hranou signálu nebo konstantní úrovní signálu a splňují požadavky na jednoduché i několikabodové zavírání krytu. Ergonomické kliky H3-EM mají minimální příkon, mohou být snadno retrofitovány a integrovány do systémů správy přístupu standardních průmyslových rozváděčových skříní. Vyrábějí se pro pravé i levé dveře.

Kromě klik H3-EM využívá Atos také modul EA-K1 s klávesnicí od firmy Southco. Řídicí přístupový modul EA-K1 s klávesnicí umožňuje snadno realizovat základní elektronický zámek bez mechanického klíče. Eliminuje tak nutnost starat se o fyzické klíče a poskytuje vysoký stupeň zabezpečení. Instalace a programování jsou uživatelsky přívětivé. Klávesnice je integrována přímo do zámku, a celek je tak úplným řešením pro řízení přístupu. Programovatelná klávesnice se zpětnou vazbou prostřednictvím zvukového signálu i LED nabízí jednoduchou instalaci „plug and play“. Klávesnice umožňuje zadávat až sedm unikátních hesel od jedné do osmi číslic; celkem je možných 99 miliónů kombinací.

Natalie Brannelly, Industry Marketing Manager for Diversified Technologies společnosti Southco, vysvětluje: „Není divu, že podniky, které potřebují zajistit řízení přístupu do skříní rozváděčů prostřednictvím nejmodernějších přístupových systémů, hledají spolupráci se specialisty a předními firmami na trhu, jako je Southco. My ve firmě Southco kombinujeme naše znalosti a osvědčenou techniku pro řízení přístupu s nejmodernějšími elektronickými zámky, abychom zajistili naprosto bezpečné, inteligentní a ergonomické řízení přístupu. Dodáváme bohatý sortiment elektronických zámků, které splňují požadavky všech běžných aplikací. Speciálně pro skříně datových center jsme vyvinuli elektronický zámek, který představuje nejlepší řešení dostupné na trhu. Výjimečnosti dosahujeme elektromechanickým zamykacím systémem, který je ovládaný motorkem s převodovkou. Je to spolehlivé řešení s malou spotřebou energie.“

Lodovic Hamadi je s nabídkou produktů pro řízení přístupu od firmy Southco velmi spokojen: „Kliky H3-EM i zámky EA-K1 se snadno implementují, jsou velmi bezpečné a spolehlivé a všichni naši zákazníci jsou s výsledkem velmi spokojeni.“ Southco je perfektní partner pro spolupráci v oblasti zabezpečení datových center.

Společnost Atos vyvíjí a vyrábí kovové skříně pro elektronická a elektrotechnická zařízení: rozváděče, skříňky, rámy, jiné výrobky z plechu a mnoho dalšího. Za více než 40 let vyvinula firma Atos skříně pro vnitřní a vnější použití, které splňují všechny požadavky elektrotechnického průmyslu: standardní, standardní s úpravami, specifické a vyvinuté na zakázku. Společnost Atos je plně orientovaná na zákazníky a obsluhuje civilní a vojenský trh v oblasti telekomunikací a dopravy: letectví, kolejovou dopravu, kosmický průmysl, námořní plavidla a oblasti elektroniky a techniky pro zpracování dat.

Atos si vybral přístupové systémy Southco, aby splnil požadavky na zabezpečení datových center
Atos si vybral přístupové systémy Southco, aby splnil požadavky na zabezpečení datových center

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP