www.modernitovarna.com
BRADY

Bezpečnostní značení podle ISO 7010 do náročného prostředí

EN ISO 7010 je nová evropská norma pro bezpečnostní značení, kterou by v průběhu roku 2013 měly přijmout všechny členské státy EU (v ČR je to ČSN EN ISO 7010 Grafické značky – Bezpečnostní barvy a bezpečnostní značky – Registrované bezpečnostní značky, vydaná v prosinci 2012). Brady Corporation, přední světová firma dodávající kompletní řešení pro identifikaci a bezpečnost provozních prostor, zboží a osob, nyní nabízí kompletní sortiment materiálů, nátěrů a inkoustů určených pro výrobu bezpečnostních značek podle ISO 7010, které zůstávají viditelné i v těch nejobtížnejších podmínkách.

Bezpečnostní značení podle ISO 7010 do náročného prostředí
Popisek: Společnost Brady nabízí pro výrobu bezpečnostních značek podle ISO 7010 kromě softwaru Markware také kompletní řadu tiskáren pro potisk tabulek a štítků, jako jsou PowerMark, GlobalMark a BBP31

Norma ISO 7010 obsahuje nové bezpečnostní značky, které pamatují na všechny nebezpečné situace a materiály, s nimiž se mohou setkat pracovníci v průmyslu i veřejnost. Účelem normy ISO 7010 je vytvořit globální bezpečnostní jazyk zahrnující piktogramy, tvary značek a barvy, které zajistí stejné pochopení značky v různých zemích a kulturních okruzích. Bezpečnostní značky zahrnuté v normě se týkají ochrany před úrazem a ochrany před požárem, informují o zdravotních nebezpečích a o únikových cestách.

„My v společnosti Brady chceme udělat vše, co umíme, abychom přispěli k naplnění základního cíle nové normy ISO, jímž je zvýšení bezpečnosti,“ říká Dominique Roosen, European Product Compliance Manager společnosti Brady Corporation. „V našich laboratořích a během provozních zkoušek testujeme, zda naše značky zůstávají viditelné i v náročných průmyslových podmínkách. Brady vyvíjí materiály, nátěrové hmoty a inkousty, které jsou odolné proti všem chemikáliím, rozpouštědlům a extrémním teplotám a mají zvýšenou odolnost proti UV záření. Naše nová nabídka bezpečnostních značek zajišťuje, že budete-li investovat do zvýšení bezpečnosti, zůstanou vaše značky vždy viditelné tak, aby chránily před nebezpečím.“

Pro výrobu bezpečnostních značek podle normy ISO 7010 nabízí firma Brady kompletní sortiment tiskáren pro potisk tabulek a štítků, jako jsou PowerMark, GlobalMark a BBP31, spolu se softwarem Markware. Navíc je k dispozici kompletní nabídka hotových značek podle ISO 7010.
Norma ISO 7010 již je akceptována jako státní norma v Belgii, v Bulharsku, v Dánsku, v Estonsku, ve Finsku, v Irsku, v Itálii, na Kypru, v Německu, v Nizozemí, v Rakousku, na Slovensku, ve Slovinsku, ve Švédsku a ve Velké Británii. Kromě toho ji akceptovaly i dva nečlenské státy EU, Norsko a Švýcarsko. Normu ISO 7010 přijal také Evropský výbor pro standardizaci v elektrotechnice CEN/CENELEC, a tím zavázal členské země, aby tento standard také akceptovaly jako svou národní normu. Jsou to Česká republika, Francie, Chorvatsko, Island, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Makedonie, Malta, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Řecko, Španělsko a Turecko.

Nabízíme zdarma plakát s kompletním přehledem bezpečnostních značek podle EN ISO 7010!

Bezpečnostní značení podle ISO 7010 do náročného prostředí
Bezpečnostní značení podle ISO 7010 do náročného prostředí
Bezpečnostní značení podle ISO 7010 do náročného prostředí
Titulek: Nyní je k dispozici úplný sortiment značek podle normy ISO 7010

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP