www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS uvádí druhou generaci komunikačních bran Anybus Communicator - propojujících stroje a zařízení s budoucností

Nyní, dvacet let od premiéry, oznamuje společnost HMS Networks uvedení druhé generace vysoce výkonných komunikačních bran Anybus® Communicator určených pro propojení strojů a zařízení s průmyslovými komunikačními sítěmi. Anybus Communicator pro EtherNet/IP je již k dispozici a verze pro další komunikační sítě budou uvedeny později v roce 2020 a v roce 2021.

Společnost HMS uvádí druhou generaci komunikačních bran Anybus Communicator - propojujících stroje a zařízení s budoucností
Druhá generace komunikačních bran Anybus Communicator – dvacet let zkušeností HMS ve výkonném novém zařízení

Řada komunikačních bran Anybus Communicator od firmy HMS Networks, určených pro vzájemné propojení zařízení se sériovou komunikací, provozních sběrnic a sítí průmyslového Ethernetu, je na trhu už téměř dvacet let a dnes na něm zaujímá čelní postavení. Komunikační brány Anybus Communicator jsou populární mezi výrobci zařízení a strojů a integrátory systémů po celém světě. Při svém připojení do komunikační sítě se na ně spoléhají milióny strojů a zařízení v nejrůznějších oborech průmyslu.

HMS nyní oznamuje, že v průběhu roku 2020 postupně uvede druhou generaci svých komunikátorů. První verze pro EtherNet/IP je nyní k dispozici a následovat ji budou verze pro Modbus TCP, PROFINET a PROFIBUS. Nové komunikátory jsou moderní, vysoce výkonné komunikační brány, v nichž jsou zúročeny všechny zkušenosti získané společností HMS Networks v průběhu dvou desetiletí z interakcí se zákazníky používajícími brány původní řady Anybus Communicator. Obě generace nyní budou podle svých nezávislých plánů životního cyklu na trhu koexistovat.

Nejnovější technika Anybus přináší zabezpečení, vysoký výkon a průmyslovou spolehlivost

Produkty Anybus Communicator druhé generace jsou vybavené oceňovaným komunikačním procesorem pro průmyslové sítě Anybus NP40, který používají všechna vestavná zařízení HMS a který zaručuje, že zařízení vyhoví náročným požadavkům s ohledem na výkon, spolehlivost a zabezpečení.

Díky novému hardwaru a softwaru jsou doby cyklu, v závislosti na použití, až desetkrát kratší než u první generace bran Anybus Communicator. Uživatelé ocení také výrazné zvýšení podpory výměny dat: z připojeného PLC je možné do komunikační brány přenést až 1 448 bajtů a stejný objem je možné přenést opačným směrem.

Pro splnění současných i budoucích požadavků na zabezpečení jsou všechny produkty vybaveny bezpečnostním čipem. Zabezpečené bootování zajišťuje, že firmware nemůže být neoprávněně změněn.

Brány Anybus Communicator jsou v novém, atraktivním krytu pro přímou montáž na lištu DIN. Jsou vybavené všemi průmyslovými certifikáty, nesou značky CE i UL, a díky rozsahu pracovních teplot –25 až +70 °C mohou být použity ve velmi náročných průmyslových podmínkách.

Snadná konfigurace a použití

Před připojením komunikační brány na uplink PLC ji uživatel nakonfiguruje pro komunikaci se subsítí obsahující jedno nebo několik zařízení. K tomu je třeba připojit se z PC na ethernetový konfigurační port. Poté uživatel v libovolném prohlížeči otevře uživatelské rozhraní komunikátoru druhé generace s novou grafikou a responzivním zobrazením. Konfigurace je snadná, stačí přesouvat objekty drag and drop, a do PC není třeba instalovat žádný dodatečný software.

V počáteční fázi je komunikátor druhé generace primárně zaměřen na komunikaci s připojeným zařízením prostřednictvím Modbus RTU. Podporováno je až 150 příkazů Modbus, což umožňuje realizovat i složitou konfiguraci s mnoha uzly. Konečná konfigurace může být bezpečně uložena pro budoucí opakované použití. Jakmile je hotovo, komunikační brána je připravena k připojení jako komunikační uzel do systému PLC na druhé straně brány.

Konfigurační port a webové rozhraní také umožňují uživateli monitorovat a diagnostikovat provoz v síti. Uživatel tak okamžitě vidí stav průmyslové sítě, všech sériových rozhraní a jednotlivých uzlů komunikujících po sériové lince. Pro další analýzu je uživateli k dispozici soubor komunikačních logů.


Společnost HMS uvádí druhou generaci komunikačních bran Anybus Communicator - propojujících stroje a zařízení s budoucností

Personalizace pro výrobce strojů a zařízení – univerzálnost pro integrátory systémů

Komunikační brány Anybus Communicator jsou plně připravené k dodání se stroji a zařízeními jako předem nakonfigurované externí komunikační moduly. Výrobci, kteří mají zájem o tuto volbu, oceňují široký rozsah služeb HMS spojených s personalizací produktů pro OEM, možnost dodat brány opatřené vlastní značkou a specificky předkonfigurované.

Integrátoři systémů primárně oceňují dříve uvedený univerzální způsob konfigurace komunikační brány pro komunikaci s jakýmkoliv zařízením nebo strojem v podniku – komunikační brány jsou tak perfektní pro retrofit, když je třeba stávající zařízení rychle a bez problémů připojit k nové komunikační síti.

EtherNet/IP je k dispozici – Modbus TCP, PROFINET a PROFIBUS budou následovat v letech 2020/2021

První verze komunikační brány, která byla uvedena na trh, je Anybus Communicator pro EtherNet/IP. Uživatelé ocení firmou HMS plně předkonfigurovanou implementaci EtherNet/IP, včetně podpory pro kruhovou topologii Device Level Ring s režimem Beacon Mode pro redundanci média, detekci selhání sítě a jejich řešení. Komunikace tak může plynule pokračovat i po přerušení kabelu.

V průběhu let 2020 a 2021 budou na trh uvedeny další komunikátory druhé generace pro populární sítě Modbus TCP, PROFINET a PROFIBUS. Další informace budou následovat.

Více se dozvíte na www.anybus.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP