www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Nová, kompaktní a robustní čtecí a zapisovací hlava UHF RFID od Pepperl+Fuchs

Čtecí a zapisovací hlavy UHF RFID pracují v pásmu ultrakrátkých vlnových délek, a nabízejí proto větší dosah než čtecí/zapisovací hlavy LF a HF, určené pro dosahy v jednotkách, maximálně desítkách centimetrů. Dosah systémů UHF se liší podle vysílaného výkonu a konstrukce antény. K hlavě F117 UHF RFID s dosahem až 6 m nyní společnost Pepperl+Fuchs přidala velmi kompaktní čtecí/zapisovací hlavu F190 UHF RFID, určenou zvláště pro použití ve výrobních strojích a zařízeních a ve výrobní logistice, kde čtecí vzdálenost hlav HF a LF nedostačuje.

Nová, kompaktní a robustní čtecí a zapisovací hlava UHF RFID od Pepperl+Fuchs
Obr. 1: Kompaktní a robustní čtecí a zapisovací hlava F190 UHF RFID od Pepperl+Fuchs

Nová čtecí/zapisovací hlava F190 UHF RFID je ideální pro úlohy, kde je k instalaci jen omezený prostor. Typická čtecí vzdálenost, která je 0,2 až 1,5 m, vyhovuje většině případů použití v praxi a umožňuje dostatečnou toleranci vzdálenosti štítku (tagu) RFID od hlavy. Rozsah čtecí vzdálenosti je nastavitelný, což umožňuje selektivně číst jen vybrané štítky. Čtecí/zapisovací hlava je nejen kompaktní, ale také velmi robustní. Skládá se z kovové spodní části, v níž je vestavěna elektronika, a z horní části s připojenou anténou. Kabel se připojuje průmyslovým konektorem M12 a celá hlava má krytí IP67. Čtecí a zapisovací hlava UHF RFID může být použita v úlohách, kde se má simultánně číst z několika datových štítků, např. při identifikaci jednotlivých produktů označených štítky a uložených v kontejneru. To významně usnadňuje čtení. Štítky UHF RFID mohou být v podobě levných samolepicích štítků, a umožňují tak cenově efektivně integrovat informace od dodavatele do výrobních procesů.

Nová čtecí/zapisovací hlava UHF RFID má podobnou strukturu příkazů jako všechny ostatní čtecí/zapisovací hlavy, které mohou být připojené ke komunikační bráně IDENTControl, což velmi usnadňuje jejich začlenění do řídicího systému.
Pro pomoc při uvádění do provozu nabízíme našim zákazníkům software RFIDControl, který umožňuje nastavovat parametry zařízení, získávat diagnostická data a spustit hlavu v testovacím režimu, jestliže ještě není k dispozici řídicí jednotka. Uvádění do provozu usnadňují vícebarevné redundantní LED, které zobrazují údaje o momentálním stavu zařízení.

Shrnutí:

• IDENTControl slouží jako komunikační brána mezi RFID a běžnými provozními sběrnicemi,
• NOVINKA: kompaktní čtecí/zapisovací hlava UHF RFID,
• kompaktní čtecí/zapisovací hlava UHF RFID s dosahem 0,2 až 1,5 m překonává systémy LH a HF a nabízí nové možnosti použití,
• konzistentní příkazy a provozní struktura,
• extrémně robustní provedení díky kovovému krytu s krytím IP67,
• instalace je tak snadná jako u běžného snímače.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP