www.modernitovarna.com
Steute

ZS 91 S, ZS 91 SR a ES 91 DL: indukční snímače pro složité úlohy

Společnost steute prostřednictvím své divize Extreme nabízí konstruktérům strojů a zařízení novou řadu robustních spínačů 91, které jsou navržené zvláště pro nepříznivé pracovní podmínky: lankové spínače, hlídače pozice pásu, koncové spínače a spínače „heavy duty“. Typické oblasti použití jsou závody na zpracování odpadu, překladiště, dopravníky nebo hutní provozy.

ZS 91 S, ZS 91 SR a ES 91 DL: indukční snímače pro složité úlohy
Do nové typové řady 91 patří např. bezpečnostní lankové spínače ZS 91 S. Jejich kryt, vyrobený z termoplastu vyztuženého skleněnými vlákny, odolává velkému mechanickému namáhání. Šrouby krytu jsou z korozivzdorné oceli, a celek je proto velmi odolný proti korozi. Ovládání spínače usnadňuje uvolňovací páčka. Lanko může být dlouhé až 2 × 100 m, to znamená, že okamžitě dostupnou funkcí nouzového zastavení mohou být vybaveny i rozsáhlé nebezpečné prostory. Další integrované bezpečnostní funkce jsou detekce tahu lanka a detekce jeho přerušení. Signál nouzového zastavení může volitelně ovládat i signální svítidlo. Uživatel si může vybrat ze dvou systémů spínání s až šesti kontakty. Tím je zajištěno snadné a standardizované začlenění spínače do již provozovaných bezpečnostních okruhů. Na požádání je k dispozici také verze s integrovaným bezpečnostním komunikačním modulem Dupline a s konektorem.

Detektor polohy pásu ZS 91 SR má stejný kryt jako spínač ZS 91 S, ale je vybaven seřiditelnou páčkou s kladičkou pro detekci polohy dopravníkového pásu. Jestliže pás není ve správné poloze, dopravník se zastaví nebo je např. vyslán varovný signál do dispečinku. K dispozici je také verze pro detekci vystředění pásu. Díky ní lze zamezit dlouhé odstávky způsobené nevystředěním plně naloženého pásu. Také zde je k dispozici verze s modulem pro komunikační bezpečnostní sběrnici Dupline, která nahrazuje běžné spínací signály. Jinou dostupnou verzí může být spínač s bezdrátovou komunikací.

Třetím zástupcem z řady 91 je vysoce odolný koncový spínač ES 91 DL, který spolehlivě sleduje polohu částí strojů a zařízení v těžkém průmyslu. U všech tří variant zaručují optimalizovaná konstrukce společně s nejmodernějšími výrobními technologiemi vysokou odolnost se stupněm krytí IP66 nebo IP67 a nepřetržitý provoz i extrémním pracovním prostředí.

Fotografie výrobku: ZS 91 S a ZS 91 SR

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP