www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Tři nové typové řady ultrazvukových snímačů

Ultrazvukové snímače jsou robustní a přitom přesné, a proto jsou ideální pro širokou škálu úloh. Vzhledem k jejich jednoduché parametrizaci – je-li jí vůbec třeba – a měřicímu rozsahu od několika centimetrů až po 10 m již nejsou vhodné jen tam, kde by použití jiných snímačů bylo problematické, ale lze je použít pro téměř jakoukoliv úlohu.

Tři nové typové řady ultrazvukových snímačů
Obr. 1: Ustavení desky plošných spojů

Ultrazvukové snímače v miniaturním provedení

Stroje a linky pro manipulaci s materiálem mají obvykle velmi kompaktní konstrukci. V důsledku toho je zde pro instalaci snímačů velmi málo místa. Pro tyto úlohy jsou velmi vhodné snímače řady UB...F77. Kompletní vysílač a přijímač, převodník, indikátor signálů a konektor jsou umístěny v dobře utěsněném a odolném plastovém krytu o velikosti přibližně dvou kostek cukru.

Ultrazvukové snímače s jednoduchým nastavením parametrů

Nastavení spínací vzdálenosti pomocí potenciometru je u snímačů řady UC...30GM70 velmi jednoduché a intuitivní. Snímač lze dané úloze snadno přizpůsobit pomocí vysokorychlostního obousměrného infračerveného rozhraní. Stejným způsobem je možné zobrazit násobné ozvěny a amplitudu přijímaného signálu a optimalizovat provoz snímače s ohledem na interferující objekty.

Ultrazvukové snímače, které lze snadno integrovat do řídicího systému

U snímačů řady UC...30GM-IO je možné základní parametry nastavit bez použití externího nástroje. Spínací vzdálenost je možné zadat stisknutím tlačítka. V dalších krocích lze přizpůsobit vysílací kužel a funkce spínacího výstupu. Optimální přizpůsobení snímače dané úloze je možné prostřednictvím rozhraní IO-Link a parametrizačního softwaru PACTware. IO-Link představuje jednoduchý způsob, jak snímač integrovat do řídicího systému. Řídicí systém tak bezprostředně získá informaci o vzdálenosti zaměřeného objektu od snímače.

Hlavní rysy ve zkratce:

• miniaturní snímače pro instalaci do míst s omezeným prostorem,
• nastavení pomocí tlačítka tech-in nebo potenciometru,
• rozhraní IO-Link.

Tři nové typové řady ultrazvukových snímačů

Obr. 2: Nastavení parametrů ultrazvukového snímače pro měření polohy hladiny

Tři nové typové řady ultrazvukových snímačů

Obr. 3: Tři rozsahy měření, typová řada UC...30GM-IO

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP