www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Magnetické rotační snímače polohy s vynikajícím výkonem

Rotační snímače absolutní polohy pracující na magnetickém principu od společnosti Pepperl+Fuchs v sobě kombinují kompaktní konstrukci, robustnost a dlouhou životnost s velkým rozlišením a přesností, a tak se před nimi otevírají nové možnosti použití.

Magnetické rotační snímače polohy s vynikajícím výkonem
Obrázek 1: Nová generace magnetických absolutních rotačních snímačů polohy

Jednootáčkové absolutní rotační snímače polohy od firmy Pepperl+Fuchs obsahují dva Hallovy senzory. Po přidání Wiegandova senzoru mohou být využity i jako víceotáčkové. Velkou výhodou magnetického principu snímání jsou kompaktní instalační rozměry a skutečnost, že senzor je bezkontaktní. To znamená, že nedochází k žádnému opotřebení a není třeba žádná údržba.

U jednotáčkové verze se dosahuje rozlišení 12 bitů, u víceotáčkové verze lze teoreticky dosáhnout rozlišení 39 bitů. Standardní rozlišení je 12, 16 nebo 18 bitů. V současné době konstrukce magnetických absolutních rotačních snímačů umožňuje dosahovat úhlové přesnosti 0,5° až 1°.

Magnetické rotační snímače jsou charakterizovány svými kompaktními rozměry, díky nimž jsou ideální volbou pro zdravotnickou techniku nebo automatizaci v laboratořích. Vzhledem magnetickému principu snímání jsou snímače velmi robustní, což znamená, že jsou vhodné i tam, kde jsou provozní podmínky zvláště nepříznivé, jako např. jsou např. speciální vozidla nebo větrné elektrárny. Díky pokrokům v elektronice se podařilo vylepšit přesnost a rozlišení. To jsou důvody, které absolutním rotačním snímačům otevírají nové oblasti použití, včetně průmyslové automatizace.

Ve zkratce:

• Magnetické rotační snímače polohy v sobě kombinují výjimečný výkon, robustnost a životnost s kompaktním tvarem.
• Společnost Pepperl+Fuchs díky nepřetržitému vývoji v oblasti elektroniky vylepšila také přesnost magnetických rotačních snímačů polohy.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP