www.modernitovarna.com
BALLUFF

Měřicí systém s IO-Link.

První magnetostrikční snímač polohy s rozhraním IO-Link

Měřicí systém s IO-Link.
Systémy pro měření polohy od firmy Balluff reprezentují ve velké části výrobních a montážních odvětví přesné měření dráhy. Micropulse BTL6 Profile PF IO-Link od firmy Balluff je na světě první magnetostrikční snímač polohy s rozhraním IO-Link.

Data všech měřených hodnot a informací o stavu snímače jsou odesílána digitálně prostřednictvím jednoduchého třívodičového kabelu do nadřazené jednotky IO-Link master umístěné na řídicí úrovni. Bezkontaktní snímače s inteligentním komunikačním rozhraním IO-Link jsou používány pro projekty s komplexní komunikační sítí vyšší úrovně, protože zde IO-Link zjednodušuje konfiguraci snímačů, zrychluje jejich instalaci a omezuje náklady na kabeláž. Díky rozhraní IO-Link lze realizovat efektivní výrobní systémy, které umožňují automatickou konfiguraci snímačů za provozu a transparentní diagnostiku až na úroveň provozního řízení.

Magnetostrikční snímače polohy PF od firmy Balluff jsou charakteristické plochým tvarem a robustní konstrukcí, odolností proti rázům, vibracím a znečištění a stupněm krytí IP67. Díky použití několika magnetů současně měří bezkontaktní snímač absolutní pozici velmi spolehlivě a zaručuje velkou přesnost měření. Měřicí délky jsou 50 až 4 570 mm. Snímač toleruje vertikální a horizontální odchylky pozice profilu snímače vůči měřicí hlavici až 15 mm.

Rozhraní IO-Link umožňuje vytvořit vysoce výkonný a spolehlivý kanál pro obousměrnou komunikaci bod-bod pod jakoukoliv nadřazenou komunikační sítí. Protože poptávka po snímačích s rozhraním IO-Link narůstá, rozhodla se společnost Balluff postupně uvést na trh kromě Micropulse PF IO-Link i další své výrobky s touto inteligentní komunikací. Bezkontaktní snímač polohy komunikuje přenosovou rychlostí 230 kB/s, a umožňuje tak dosáhnout při rozlišení 1 μm doby cyklu dat 1 ms. Měří tedy spolehlivě i při větších rychlostech pohybu. Snímač lze snadno a rychle připojit k modulu IO-Link master pomocí běžného kabelu s konektorem M12, a integrovat jej tak do řídicího systému.

Všechna centrálně uložená data jsou vzhledem k integrovanému toku informací zcela konzistentní. Díky rozhraní IO-Link je možné snímač konfigurovat i za provozu stejně jako sledovat a diagnostikovat všechny události na přímo místě jejich výskytu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP