www.modernitovarna.com
ARNOLD UMFORMTECHNIK

Arnold Umformtechnik: hliník nahrazuje ocel

Šrouby Alufast® vhodné pro hromadnou výrobu – významně menší hmotnost než ocelové šrouby – odstranění problémů se šroubovými spoji u dílů z hořčíkových slitin

Arnold Umformtechnik: hliník nahrazuje ocel
(Forchtenberg, SRN) – Zvyšující se podíl hořčíkových slitin v roli konstrukčních materiálů vyžaduje volbu odpovídajících materiálů pro ostatní součásti, zvláště pro šroubové spoje. Hliníkové šrouby značky Alufast® od společnosti Arnold Umformtechnik jsou osvědčené a zvláště vhodné pro šroubové spoje na krytech, ložiskových domečcích nebo výztužích z hořčíkových slitin.

Šrouby Alufast® jsou přitažlivou variantou např. pro konstruktéry převodovek. Podle výsledků technické studie provedené odborníky na spojovací techniku z firmy Arnold Umformtechnik může být u převodovky, jejíž kryt je opatřen 20 šroubovými spoji, úspora hmotnosti až 350 g ve srovnání s ocelovými šrouby. Při roční produkci např. 100 000 převodovek se tak ušetří 35 t oceli ročně.

Spojovací díly Alufast® jsou vhodné i pro spoje vystavené velkému tepelnému zatížení v korozivním prostředí. Komponenty Alufast® mají zvláště dobré charakteristiky při tepelném zatížení. Mechanické vlastnosti šroubů zůstávají stabilní i při dlouhodobém tepelném zatížení s maximálními teplotami do 150 °C. Ve srovnání s ocelovými šrouby mohou konstruktéři u součástí z hořčíkových slitin využívat běžné povrchové úpravy. Šrouby lze díky dobré odolnosti proti korozi bez obtíží použít v průmyslovém prostředí.

Šrouby Alufast® použité pro spojení dílů z hořčíkových slitin se vyznačují větší zbytkovou upínací sílou po cyklickém tepelném zatížení než ocelové šrouby. A nakonec, šrouby Alufast® představují úsporu nákladů 20 až 50 % ve srovnání s ocelovými šrouby s dodatečnou antikorozní povrchovou úpravou.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP