www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS Networks AB (publ) získala většinu ve firmě Procentec B.V

Společnost HMS Industrial Networks AB, dceřiná firma stoprocentně vlastněná společností HMS Networks AB (publ), získala 70% podíl akcií nizozemské firmy Procentec B.V. Tato firma, sídlící v Rotterdamu, je předním dodavatelem služeb pro diagnostiku a monitorování průmyslových komunikačních sítí.

Společnost HMS Networks AB (publ) získala většinu ve firmě Procentec B.V
Ředitel společnosti HMS Staffan Dahlström (vpravo) a ředitel společnosti Procentec Pieter Barendrecht (na obrazovce) prezentují akvizici. Vzhledem k protiepidemickým omezením na dálku.

Halmstad, 1. října 2020

Produkty a služby v nabídce společnosti Procentec zajišťují spolehlivost síťové infrastruktury pro průmyslové komunikační sítě, jako jsou PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP a další standardy průmyslového Ethernetu. Nabídka zahrnuje klíčové produkty ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas a Osiris, které pomáhají technikům sledovat výkonnost sítě, analyzovat její provoz a snadno řešit problémy – na místě v provozu stejně jako na dálku. Tím se omezují nežádoucí odstávky výroby.

„Procentec vyplňuje mezeru v nabídce HMS v oblasti komunikační infrastruktury. Pro průmyslové procesy jsou komunikační sítě životně důležité. Produkty a služby společnosti Procentec prodlužují jejich funkčnost a zvyšují dostupnost dat v těchto kritických sítích,“ říká Staffan Dahlström, ředitel společnosti HMS Networks, a pokračuje: „Se společností Procentec získala firma HMS přístup k trhu produktů a následných služeb pro obrovskou instalovanou bázi průmyslových sítí po celém světě, což HMS posouvá blíže ke koncovým uživatelům. Pro společnost HMS se tím odkrývá velmi zajímavá nová dimenze trhu, protože dosud jsme dodávali většinu produktů výrobcům zařízení a strojů.“

„Jsme potěšeni, že se staneme součástí firmy HMS, protože nám to otevírá nové možnosti. Velikost a celosvětová přítomnost firmy HMS je pro Procentec velkým příspěvkem v naší pokračující expanzi. Jsou zde také vynikající příležitosti pro sdílení duševního vlastnictví mezi oběma společnostmi, stejně jako pro společnou tvorbu řešení souvisejících s průmyslovými sítěmi a Průmyslem 4.0,“ říká Pieter Barendrecht, ředitel firmy Procentec B.V.

Sedmdesátiprocentní podíl ve společnosti Procentec koupila HMS od jejích zakladatelů, kteří už ve firmě Procentec aktivně nepůsobí. Zbývajících 30 % vlastní stávající tým managementu, který si udrží své pozice a bude pokračovat ve vedení firmy Procentec.

Firma Procentec Group s přibližně sedmdesáti zaměstnanci a zastoupeními v Německu, Itálii a Británii měla v roce 2019 konsolidované tržby 11,7 miliónů eur. Akvizice bude mít omezený dopad na výnos HMS na akcii.


Pro více informací prosím kontaktujte:

Staffana Dahlströma, ředitele HMS Networks AB, +46 (0)35 17 29 01

Joakima Nideborna, finančního ředitele HMS, +46 (0)35 710 6983
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP