www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat CANnector – švýcarský armádní nůž pro CAN

Společnost HMS Networks právě představuje zařízení Ixxat® CANnector – flexibilní řešení pro logování, funkci komunikačního mostu a rozšiřování dosahu sítí CAN. CANnector, doplňující stávající řešení řad CAN@net NT a CANbridge NT, nabízí další rozhraní a funkce, stejně jako funkci logování dat. Protože je kompatibilní s CAN@net NT a CANbridge NT, umožňuje snadné rozšíření stávajících instalací.

Ixxat CANnector – švýcarský armádní nůž pro CAN
Flexibilní univerzální řešení – záznamník logů, komunikační bridge a extender

Stejně jako CAN@net a CANbridge NT, i CANnector je samostatné zařízení, to znamená, že nemusí být za provozu připojené k PC. Kromě generického zařízení CANnector jsou v nabídce ještě tři další předem nakonfigurované verze:

CANnector Range – pro jednoduché rozšíření sítě CAN (FD) prostřednictvím Ethernetu nebo jako rozhraní CAN pro připojení k PC prostřednictvím Ethernetu.

CANnector Bridge – komunikační most (bridge) nebo brána (gateway) CAN (FD), využívající komunikaci pomocí rámců nebo signálů, s funkcemi, jako je např. online manipulace s daty s plovoucí desetinnou čárkou pro všechny sběrnicové systémy.

CANnector Log – záznamník dat (logger) se spouští (trigger) a kruhovým zásobníkem, stejně jako s režimem spánku s nízkou spotřebou, z něhož může být probuzen v CAN (FD), určený pro logování dat CAN (FD) založených na rámcích nebo signálech.

Všechny tři verze zařízení mohou být po vybalení a připojení okamžitě používány. Protože základní hardware je stejný a různé funkce jednotky CANnector jsou zajištěny konfigurací, kterou lze do jednotky nahrát, je možné je dodatečně rekonfigurovat tak, aby plnily zvolené funkce.

Výkonný a univerzální

Výkonná linuxová platforma umožňuje jednotce CANnector zajišťovat funkci složitých aplikací a vykonávat manipulaci s daty přímo v jednotce. Podpora souborů popisu sběrnice umožňuje pracovat také na úrovni signálů.

Využití funkce probuzení v CAN („Wake up on CAN“) a možnost vypnout funkci TX na sběrnicích CAN umožňuje zařízení využít v aplikacích, které jsou citlivé na spotřebu a náročné z hlediska bezpečnosti.

Zařízení CANnector je dostupné v několika hardwarových verzích, které se ale liší jen počtem podporovaných rozhraní. Maximální počet rozhraní je osm CAN (FD), dvě LIN, dvě pro digitální IO, jedno EtherCAT slave, stejně jako rozhraní Ethernet a USB. Rozhraní EtherCAT slave je implementováno prostřednictvím Anybus® CompactCom od HMS, což umožňuje v budoucnu snadno doplnit podporu dalších protokolů průmyslového Ethernetu. Volitelně jsou k dispozici rozšířující moduly pro Wi-Fi a Bluetooth, které se k zařízení CANnector připojují prostřednictvím USB.

Připojení k PLC a do cloudu

Zařízení Ixxat CANnector nabízí mnoho dalších funkcí, které umožňují např. živou vizualizaci dat a simulaci pomocí mobilních zařízení (tabletů nebo chytrých telefonů) připojených prostřednictvím Wi-Fi nebo připojení do cloudu prostřednictvím OPC UA, MQTT nebo HMS Hub – řešení od HMS pro zajištění datové konektivity v průmyslu.

Prostřednictvím rozhraní EtherCAT slave umožňuje CANnector přímo připojit sítě založené na CAN (FD) k sítím průmyslového Ethernetu nebo k PLC.

Všechny funkce mohou být vykonávány paralelně k funkci komunikačního mostu CAN (FD) a vizualizaci dat na mobilních zařízeních.

Snadná konfigurace funkcí drag & drop

Společnost HMS dodává zdarma nástroj pro Windows, umožňující snadnou konfiguraci zařízení CANnector, v němž se „spojení“ mezi zdrojem a cílem vytvoří pomocí funkce drag and drop. Pro konfiguraci je možné volitelně importovat i popis sběrnice CAN (FD). Standardní rozsah funkcí lze rozšířit pomocí integrovaného vývojového a ladicího prostředí a vlastních programů v jazyce C nebo modelů Matlab/Simulink. Dodatečné funkce mohou být vykonávány přímo v zařízení CANnector.

Více o zařízení CANnector najdete na www.ixxat.com


Ixxat CANnector – švýcarský armádní nůž pro CAN

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP