www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Zařízení CANopen

Připojení zařízení CANopen k PLC SIMATIC® S7-1200

Zařízení CANopen
Modul CM CANopen od společnosti HMS Industrial Networks umožňuje uživatelům PLC SIMATIC S7-1200, aby připojili do svých řídicích systémů (s využitím TIA Portal®) také zařízení komunikující protokolem CANopen.

CM CANopen je doplňkový modul pro SIMATIC S7-1200 a umožňuje PLC komunikovat se zařízeními v komunikační síti CAN protokolem CANopen. Tento produkt byl vyvinut společností HMS Industrial Networks a je plně schválen výrobcem PLC S7-1200, společností Siemens AG.

Jak to pracuje
Modul CM CANopen se připojí do S7-1200 a pracuje jako překladatel mezi uzly sítě komunikujícími protokolem CANopen a PLC S7-1200. Modul se zasune do standardního rámu systému S7-1200 a může být nakonfigurován jako master nebo slave. Pro konfiguraci komunikace mezi CANopen a PLC není třeba žádné programování – uživatel jednoduše nastaví tok dat v prostředí CM CANopen Configuration Studio.

Do jednoho PLC je možné připojit až tři moduly CM CANopen a do každého modulu může být připojeno až 16 uzlů CANopen slaves (každý modul podporuje vstup 256 bajtů a výstup 256 bajtů).

Podporován je také transparentní CAN 2.0A pro uživatelské přizpůsobení protokolu a moduly lze začlenit do katalogu hardwaru konfiguračního prostředí TIA Portal.

„Modul CM CANopen umožňuje uživatelům S7-1200 integrovat zařízení komunikující protokolem CANopen do sítě PLC a dává jim při návrhu řídicího systému širší výběr automatizačních prostředků,“ říká Mikael Mårtensson, Product Manager společnosti HMS Industrial Networks. „Je to řešení, které přináší uživatelům PLC S7-1200 nezanedbatelnou přidanou hodnotu a umožňuje jim vytvářet efektivnější řídicí systémy.“

Modul CM CANopen je dostupný od října 2013 ve všech obchodních kancelářích a u všech distributorů HMS.

[Obrázek:] Modul CM CANopen od společnosti HMS Industrial Networks umožňuje PLC S7-1200 od společnosti Siemens komunikovat s jakýmkoliv zařízením CANopen
SIMATIC S7-1200 and Siemens jsou ochranné známky společnosti Siemens AG.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP