www.modernitovarna.com
CIAT

AQUACIAT 2 HYBRID

Aquaciat 2 HYBRID je kompaktní, reverzibilní hybridní tepelné čerpadlo určené pro venkovní instalaci, v němž je vestavěný kondenzační kotel na zemní plyn. Zařízení nové řady kombinuje v jedné jednotce výhody obou technologií. Jednotky jsou kompaktní a jejich instalace je velmi jednoduchá. K dispozici je osm možných kombinací a tři velikosti kotle od 45 do 80 kW. Aquaciat 2 HYBRID tak splňuje požadavky na vytápění a klimatizaci v různých budovách (kancelářské, školy, průmysl) o podlahové ploše 500 m2 až 1 500 m2. Konstruktéři respektovali principy ekodesignu: celé zařízení je z 85 % recyklovatelné. Jednotky Aquaciat 2 HYBRID vyhrály stříbrný pohár v kategorii HVAC v soutěži Innovation Awards na odborném veletrhu Interclima, který se konal v Paříži od 4. do 8. listopadu.

AQUACIAT 2 HYBRID
Tepelná čerpadla Aquaciat 2 HYBRID jsou ve venkovním kompaktním provedení a jejich obsluha je velmi. Konstrukce jednotek je navržena tak aby odolávala vlivům vnějšího prostředí, a při návrhu byl dáván důraz na jednoduchost a snadnost instalace. Díky této konstrukci nemusí být budova vybavena strojovnou nebo plynovou kotelnou, a při jejich montáži nejsou nutné žádné rozsáhlé stavební úpravy. Vše, co potřebují, je malý prostor vně budovy a připojení k rozvodu zemního plynu, elektrické energii a topné vody.

Tepelná čerpadla Aquaciat 2 HYBRID vyrábějí teplo, podle uživatelem nastavené ekvitermní křivky, pomocí tepelného čerpadla nebo prostřednictvím plynového kotle. Řídicí jednotka Aquaciat 2 HYBRID automaticky řídí provoz během celého roku. Snímač venkovní teploty umožňuje řídicí jednotce CONNECT2 přepínat mezi chlazením a topením. V režimu topení zajišťuje, aby minimální účinnost COP zůstala vždy vyšší, než je faktor přeměny primární energie platný pro elektřinu (ve Francii je to momentálně 2,58) a automaticky přepíná mezi plynem a elektřinou v závislosti na tom, který zdroj energie je nejvýhodnější.

Jednotky Aquaciat 2 HYBRID zajišťují efektivní využívání elektřiny. Jestliže spotřeba elektřiny dosáhne nastavené hodnoty nebo po obdržení externího signálu z BMS (systému řízení budovy) mohou automaticky přepnout na plynový kotel. Automaticky také snižují spotřebu elektřiny v období špiček v zimním období, a to bez nepříznivého vlivu na komfort osob v budově.

Jednotky Aquaciat 2 HYBRID jsou zvláště vhodné pro místa kde jsou velmi nízké teploty v zimním období. Na rozdíl od základního provedení tepelného čerpadla vzduch-voda mohou dodávat velké množství tepla i v extrémně chladném počasí. Protože výkon plynového kotle nezávisí na venkovní teplotě, umožňují udržovat tepelnou pohodu v budově zcela bez nutnosti využívat dodatečné vytápění v období zvýšené spotřeby. Varianta čtyřtrubkové jednotky umožňuje provozovatelům hotelů využít plynový kotel pro ohřívání teplé vody i v době, kdy je objekt vytápěn úsporným tepelným čerpadlem vzduch-voda.

Jednotky Aquaciat 2 HYBRID jsou navržené tak, aby usnadnily práci montážním technikům. Kompaktní jednotka obsahuje „standardní“ tepelné čerpadlo a kondenzační plynový kotel s jedním připojovacím bodem pro snadnou instalaci ve venkovních podmínkách na malou základovou desku. Jednotka Aquaciat 2 HYBRID je ve standardním provedení vybavena oběhovým čerpadlem a expanzní nádobou pro snadné připojení na stávající okruh vytápění budovy. Jednoduché provedené centrálního okruhu teplé vody umožňuje, aby jednotku dokázal nainstalovat každý topenář, a to i ve složitých projektech.

Jednotky Aquaciat 2 HYBRID jsou zvláště vhodné pro městské prostředí. Ať už je třeba chlazení nebo vytápění, neprodukují žádný hluk, ani venku, ani uvnitř budovy. V nočním režimu s plynovým vytápěním je hlučnost kotle velmi nízká, takže jednotka nepůsobí svým hlukem na osoby v budově a ani v okolí.

AQUACIAT 2 HYBRID

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP