www.modernitovarna.com
CIAT

Smart CIATControl

Řídicí systém Smart CIATControl je určený pro budovy o podlahové ploše od 500 m2 do 5 000 m2. Tento systém v reálném čase optimalizuje provoz topného systému Hysys podle požadavků na topení a chlazení každé vzduchotechnické a fancoilové jednotky v budově. Systém umožňuje ovládat tři nezávislé topné okruhy, spojuje všechny komponenty soustavy Hysys do sítě a ovládá je pomocí přednastavených algoritmů. Systém uživatelem komunikuje s uživatelem pomocí dotykového displeje. Systém uchovává důležité údaje pro tvorbu provozních deníků, grafů účinností, apod.. Smart CIATControl řídí jednotky pomocí časových plánů a optimalizuje spotřebu energie v budově na topení a chlazení až o 40 %. Domovská stránka poskytuje přehled o spotřebě energie v budově. Společnost CIAT vystavovala systém Smart CIATControl na odborném veletrhu Interclima, který se konal ve dnech 4. až 8. listopadu 2013 v Paříži.

Smart CIATControl
Smart CIATControl je se svým dotykovým displejem a intuitivním rozhraním při instalaci i provozu jednodušší a cenově výhodnější než integrovaný BAS.

Patentované algoritmy vyvinuté společností CIAT optimalizují systémy HVAC podle obsazení budovy osobami, a tím snižují spotřebu energie o více než 40 %. Zaprvé, přepnutí topení/chlazení v teplovodním okruhu je realizováno automaticky podle výpočtu primární potřeby budovy. Zadruhé, v režimu chlazení i topení jsou optimalizovány časy restartů a doby vypnutí podle výpočtů na základě tepelné setrvačnosti budovy. A v neposlední řadě, řídicí systém Smart CIATControl používá funkci Optimal Water® pro optimalizaci teplovodních okruhů v reálném čase pro zajištění nejlepšího výkonu zařízení.

Systém Smart CIATControl umožňuje nastavit režim správy budovy. Komponenty systému mohou být spouštěny v nastaveném čase podle plánované obsazenosti místností budovy, zavírací doby o svátcích a o dovolené, denního a týdenního programu atd. Systém se programuje prostřednictvím čtyř žádaných úrovní (komfort, pohotovostní režim, ekonomický provoz, ochrana před mrazem/vypnuto) a v souladu s regulatorními požadavky. Smart CIATControl ovládá žádané hodnoty v jednotlivých místnostech nebo celých zónách a zaznamenává hodnoty teplot (vody v teplovodním okruhu, vzduchu v místnosti, venkovní atd.) a spotřeby.

Smart CIATControl lze ovládat dálkově prostřednictvím IP adresy. Umožňuje také exportovat data z HVAC prostřednictvím protokolu BACnet. Ve srovnání s konvenčními BAS umožňují konfigurační nástroje Smart CIATControl extrémně jednoduchou integraci produktů CIAT, která šetří čas při uvádění do provozu a změnách vyvolaných novým uspořádáním prostoru v budově.

Systém Smart CIATControl se dodává ve třech velikostech (v závislosti na počtu jednotek) a může dohromady spojit až 180 fancoilových jednotek, tři chladiče (tepelná čerpadla) a pět větracích jednotek Floway.

Pro více informací prosím navštivte http://hysys-system.ciat.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP