www.modernitovarna.com
NSK

Společnost NSK provedla akvizici firmy specializované na diagnostiku zařízení

Společnost NSK Ltd. podepsala smlouvu o koupi firmy Brüel & Kjær Vibro, která je předním specialistou v oblasti systémů CMS (Condition Monitoring System), od firmy Spectris Plc.

Společnost NSK ve svém střednědobém plánu identifikovala jako nový mechanismus růstu „podnikání v oboru CMS“. Konkrétně vyjádřeno, NSK plánuje přechod od pouhé diagnostiky poruch a stanovení očekávané trvanlivosti ložisek či životnosti mechanismů ke kompletní nabídce technických služeb, která pomůže zákazníkům vyřešit problémy, jimž čelí zařízení a stroje v mnoha průmyslových odvětvích.

Získání přístupu k vysoce hodnocené zákaznické základně firmy Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro), jejím technologiím, reputaci značky, schopnostem v oblasti CMS a zpracování velkých objemů dat umožní společnosti NSK urychlit rozvoj podnikání v oboru CMS. Akvizice navíc dále posílí schopnost firmy NSK reagovat na požadavky průmyslu na automatizaci, úspory pracovní síly, inteligentní technologie a opatření k ochraně životního prostředí. Hlavní produkty NSK, zejména ložiska, jsou komponenty klíčové pro zajištění funkce a výkonu zařízení; a množství dat, technologií a znalostí, které NSK v průběhu let nashromáždila, jsou zase klíčové komponenty pro vývoji systémů prediktivní údržby.

Ve výrobním sektoru se v posledních letech prosazuje prediktivní údržba jakožto metoda údržby nové generace. Systémy prediktivní údržby mohou prostřednictvím CMS přispět ke zvýšení produktivity a kvality a sloužit jako prostředek pro inovace výroby v souladu s rychle postupující digitální transformací výrobní infrastruktury.

B&K Vibro bude fungovat nezávisle jako samostatná organizace pod přímým dohledem prezidenta a generálního ředitele NSK. S využitím zdrojů NSK bude moci rychleji rozvíjet své podnikání.

„Díky tomu, že se firma B&K Vibro stane součástí naší společnosti, budeme moci vylepšit naši obchodní platformu CMS a usilovat o další růst na rychle rostoucím trhu CMS,“ říká Toshihiro Uchiyama, prezident a generální ředitel společnosti NSK Ltd.

Marcel Van Helten, ředitel společnosti Brüel & Kjær, dodává: „Jsme skutečně hrdí, že se staneme částí NSK. Synergie mezi našimi dvěma společnostmi jsou evidentní a kombinací našich schopností a znalostí budeme moci zákazníkům dodávat inovativní řešení CMS.“

Andrew Heath, výkonný ředitel Spectris Plc., říká: „B&K Vibro ideálně doplní sortiment produktů NSK.

Pro společnost jako B&K Vibro, která chce investovat a rozvíjet své technologie, je stát se součástí globální firmy a moci nabízet své doplňkové produkty a služby k jejímu sortimentu, pozitivním krokem."
Kupní cena B&K Vibro je přibližně 169 milionů EUR.

O firmě B&K Vibro
Společnost B&K Vibro vznikla v roce 2000 sloučením německé společnosti Schenck, založené v roce 1881, a dánské společnosti Brüel & Kjær, založené v roce 1942. Společnost B&K Vibro, průkopník v oboru nepřetržitého monitorování hlubokomořských ropných plošin, se postupně vyvinula v přední světovou firmu v oblasti údržby zařízení a CMS pro točivé stroje, jako jsou čerpadla, turbíny, kompresory a generátory.

Kompletní nabídka produktů a služeb společnosti B&K Vibro zahrnuje snímače vibrací (zrychlení, rychlost, posunutí), monitory vibrací, software a integrované systémy pro on-line monitorování celého závodu. Tato technika umožňuje bezpečný a spolehlivý provoz v petrochemických komplexech, továrnách, elektrárnách a větrných farmách po celém světě, kde je součástí inovativních strategií výroby a údržby.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP