www.modernitovarna.com
INTERROLL

Interroll rozšiřuje rozsah výkonů svých synchronních bubnových motorů

Sant'Antonino, Švýcarsko/Baal, Německo. Společnost Interroll pokračuje ve vývoji zvláště výkonných, kompaktních a energeticky účinných pohonů: dnes byl představen nejvýkonnější synchronní bubnový motor na světě, který je určen pro pásové dopravníky a jehož výkon je 1,8 kW. S novým pohonem, který splňuje nejvyšší hygienické požadavky, lze velmi hospodárně vytvářet dynamické automatizované systémy pro zajištění toku materiálu, jež přepraví široký sortiment zboží pomocí jediného dopravníkového systému.



Nový synchronní bubnový motor DM 0138 rozšiřuje osvědčenou řadu vysoce výkonných synchronních motorů společnosti Interroll směrem k ještě vyšším výkonům a otevírá nové možnosti uplatnění těchto motorů zejména ve vysoce dynamických logistických centrech a v potravinářském průmyslu. Stejně jako stávající motory DM 0080 a DM 0113, má i nový DM 0138 velké zrychlení a brzdný výkon při velmi malé spotřebě energie a umožňuje např. přepravované zboží v systému přesně polohovat i bez použití dodatečných snímačů, což výrazně zjednodušuje integraci balicích a další strojů do automatizovaného toku materiálu. Nový synchronní motor o průměru 138 mm a výkonu 1,8 kW zaujme také svou velmi kompaktní konstrukcí: srovnatelných výkonů bylo dříve možné dosáhnout pouze konvenčním asynchronním motorem o průměru 165 mm.

Kompaktní pohon pro automatizaci, který splňuje nejvyšší požadavky na hygienu
„Stále více firem po celém světě oceňuje výhody moderních synchronních bubnových motorů, které kombinují kompaktní tvar s dlouhou životností a hospodárností provozu. Obzvláště to platí pro uživatele, kteří mají velké požadavky na automatizaci nebo hygienické provedení, např. v potravinářském průmyslu. Tímto strategickým rozšířením našeho sortimentu bubnových motorů opět pomáháme integrátorům systémů a uživatelům ještě lépe využívat jejich obchodní příležitosti,“ vysvětluje Dr. Hauke Tiedemann, výkonný ředitel společnosti Interroll Trommelmotoren GmbH v německém Baalu.

Nový synchronní motor DM 0138 lze objednat od začátku dubna 2021 a je volitelně k dispozici také ve verzi bez oleje. Stejně jako všechny bubnové motory od společnosti Interroll odpovídá konstrukce plně uzavřeného pohonu směrnicím EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group). Aby byly splněny i ty nejpřísnější požadavky, jsou použity pouze materiály certifikované podle specifikací ministerstva zemědělství Spojených států amerických (USDA), Vládní agentury USA pro potraviny a léčiva (FDA) a nařízení Evropské unie (EU) ES 1935/2004.

Interroll rozšiřuje rozsah výkonů svých synchronních bubnových motorů
Interroll’s DM 0138 je nejvýkonnější synchronní bubnový motor na světě.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP