www.modernitovarna.com
SCHUNK News

INTELIGENTNÍ CHAPADLO SCHUNK ZÍSKALO CENU RED DOT DESIGN AWARD 2021

Inovativní, ergonomické, rychle uvedené do provozu: inteligentní design EGH společnosti SCHUNK činí automatizaci s koboty obzvláště snadnou a proto bylo chapadlo oceněno prestižní cenou Red Dot Design Award 2021 v kategorii „produktový design“.

INTELIGENTNÍ CHAPADLO SCHUNK ZÍSKALO CENU RED DOT DESIGN AWARD 2021

Chapadlo SCHUNK EGH umožňuje snadný vstup do pracovního světa s coboty. Startovací sada modulu typu plug & work (zapojit a pracovat) je zákazníkovi dodávána předmontovaná a obsahuje všechny potřebné komponenty pro montáž a uvedení do provozu: od desky adaptéru, vhodných sad prstů a montážního nástroje až po zásuvné moduly pro bezproblémovou implementaci do řízení robotů od Universal Robots nebo Techman Robot. Uvedení do provozu a programování univerzálního chapadla EGH se provádí intuitivně a lze ho dokončit do 30 minut. Se svými flexibilními prsty a variabilně nastavitelným zdvihem 80 mm pokrývá chapadlo zvláště široký sortiment obrobků a má všestranné použití. Řízení přes IO-Link umožňuje individuálně definovat polohu prstu a stav chapadla pro vyhodnocení v každém uchopovacím procesu. Paralelní kinematika zajišťuje konstantní uchopovací sílu po celém zdvihu. Inteligentní chapadlo boduje také z hlediska ergonomie a designu: jeho vnější obrys je zaoblený a je vybaven prvky softtouch, takže se snadno a příjemně vede. EGH je zvláště vhodné pro použití v buňkách s ochrannými bariérami nebo pro aplikace, kde nedochází k přímému překrývání mezi pracovními prostory člověka a robota (koexistence).

Typickými oblastmi použití jsou manipulace a úkoly typu Pick & Place (vybrat a umístit) v čistých a mírně znečištěných prostředích, například v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu nebo v kovoobráběcích společnostech. Individuální stav chapadla lze indikovat pomocí integrovaného světelného pásma LED, což umožňuje hladkou interakci mezi lidmi a koboty. Inteligentní, flexibilní chapadlo od vedoucí firmy v kompetencích pro uchopovací systémy a upínací techniku přesvědčuje funkčně i opticky svým propracovaným konceptem a atraktivním designem. Porota soutěže o nejvýznamnější světovou cenu Red Dot Design Award 2021 byla významně zaujata a ocenila chapadlo EGH v kategorii „produktový design“. V mnohadenním procesu hodnotili porotci kvalitu designu a stupeň inovace produktů z přibližně 60 zemí. Letos se přihlásilo více společností a designových studií než kdykoli předtím v 60leté historii ocenění.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP