www.modernitovarna.com
Vossloh

Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn

Dne 21. května 2014 otevřela společnost Vossloh Cogifer v průmyslové zóně Vossloh Cogifer Kihn v Lucembursku nový závod na výrobu kovaných jazyků pro kolejové výhybky. Událost se konala za přítomnosti Etienne Schneidera, lucemburského vicepremiéra a ministra hospodářství. Otevření se zúčastnilo kompletní vedení společnosti Vossloh Cogifer i mateřské skupiny Vossloh Group a pozváni byli významní zákazníci a partneři.

Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn
Společnost Vossloh Cogifer je přední světový výrobce kolejových výhybek, křižovatek a souvisejících komponent pro všechny typy kolejových sítí.

Klíčovým prvkem výhybek i křižovatek pro klasické i vysokorychlostní tratě jsou kované jazyky. Profil jazyka je odlišný od profilu opornic, které mají pojezdný profil stejný jako běžné kolejnice. Kořen jazyka se však překovává na běžný profil, aby bylo možné jazykovou kolejnici v místě kořene kováním svařit s přilehlou opornicí výměny.

Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn

Vossloh Cogifer Kihn, lucemburský závod firmy Vossloh Cogifer, založený v roce 1893, vyrábí už několik desetiletí kované jazyky pro skupinu Vossloh Group i pro železniční sítě mnoha zemí (DB, RFI, SNCF atd.). Z hlediska požadované kvality a bezpečnosti je to velmi náročný trh.

Vossloh Cogifer Kihn dodává kované výměny podle standardu, který zákazník požaduje, do celého světa. S těmito zkušenostmi mohla firma Vossloh Cogifer v roce 2007 dodat výměny pro trať z Paříže do Štrasburku, na nichž se dosahuje rekordní rychlosti jízdy 560 km/h.

Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn

Investicí ve výši 15 miliónů eur posílí Vossloh Cogifer své možnosti v oblasti kování ve svém vlastním centru excelentnosti umístěném v srdci Evropy.
Ve snaze uspokojit rostoucí poptávku trhu je nyní firma Vossloh Cogifer schopna vyrábět více než 20 000 kovaných jazyků ročně. S rostoucí výrobní kapacitou se zvyšuje také flexibilita firmy Vossloh Cogifer a její schopnost rychleji reagovat na požadavky zákazníků.

Dne 20. března 2013 se vicepremiér Etienne Schneider zúčastnil slavnosti, kdy byl položen základní kámen tohoto závodu. Zájem o tuto investici svědčí o snaze Lucemburska posílit průmyslové aktivity s velkou přidanou hodnotou.
Čtrnáct měsíců po položení základního kamene byly do nové výrobní haly o ploše 4 000 m2 umístěny nejmodernější výrobní stroje, umožňující realizovat inovátorské kovací operace, včetně nového kovacího lisu o síle 50 000 kN a frézky se samonastavovacími upínacími kleštinami. Celou linku obsluhují automatické dopravníky vhodné i pro výhybky o délce 42 m.

Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn

Jak řekl Christophe Louppe, vedoucí projektu výstavby nového závodu, nová kovací linka spojuje odborné znalosti a průmyslovou dokonalost firmy Vossloh Cogifer v kvalitě, bezpečnosti i ochraně životního prostředí.
Podnik také podpoří zaměstnanost v oblasti, která má dlouhou tradici ocelářství a zpracování kovů.

„V souladu se strategií naší skupiny je Forging Centre of Expertise jedním ze středisek vytvořených na základě dlouholetých zkušeností a znalostí v závodech, jako jsou např. Reichshoffen Technology Centre (Francie) a Outreau Foundry Centre of Expertise (Francie). Cílem všeho našeho úsilí je rozšířit techniku výhybek Vossloh Cogifer do celého světa,“ dodal Didier Mainard, provozní ředitel společnosti Vossloh Cogifer.
 
Otevření nové kovací linky v závodě Vossloh Cogifer Kihn

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP