www.modernitovarna.com
Staubli News

Stäubli představí tři modely TX2 6osých robotů

Řada TX2 vám přináší ještě více.

Stäubli představí tři modely TX2 6osých robotů
Pevná struktura a inteligentní konstrukce z nich činí ideální volbu pro různé aplikace při všech okolních podmínkách – od drsných až po sterilní.

Je tu premiéra tří nových šestiosých robotů Stäubli se střední nosností. Modely TX2-140, TX2-160 a TX2-160L rozšiřují aktuální generaci TX2 na celkem devět modelů. Jejich pevná struktura a inteligentní konstrukce z nich činí ideální volbu pro různé aplikace při všech okolních podmínkách – od drsných až po sterilní. Přináší nejvyšší úroveň bezpečnosti a konektivity.

Model TX2-140 má dosah 1510 mm a model TX2-160 má dosah 1710 mm. Oba mají nosnost 40 kg. Model TX2-160L, což je verze modelu TX2-160 s delším ramenem, má působivý dosah 2010 mm a nosnost 25 kg. Těmito modely společnost Stäubli vyplnila mezeru mezi kompaktním TX2-90 a největším typem TX-200.

Společnost Stäubli udává u všech tří strojů opakovatelnost s hodnotou ±0,05 mm. Tím se tyto roboty vyrovnávají těm nejpřesnějším na světovém trhu. V kombinaci s jejich příkladnými dynamickými hodnotami (např. maximálních otáčkách 1500°/s na ose 5) to znamená, že je možno dosáhnout nejkratších možných časů cyklu. Použití patentované technologie pohonu společnosti Stäubli zásadně zvýšilo pevnost zápěstí v porovnání s předchozím modelem RX160; nyní je technologie použita také na ose 5.


Stäubli představí tři modely TX2 6osých robotů
Stäubli TX2-140: Nové modely střední řady mají působivou nosnost 40 kilogramů.

Šestiosé roboty s čistou a štíhlou konstrukcí

Další výraznou vlastností těchto nových strojů je jejich kompaktní konstrukce, která byla navržena pro maximální kompatibilitu s čistým provozem. Nabízí velký a efektivní ohraničený pracovní prostor. Nikde nejsou žádné volné vnější kabely ani hadice, které by narušovaly kontury. Všechna vedení médií a napájení jsou uvnitř pláště stroje, který je zcela utěsněný a odpovídá stupni ochrany IP 65 (volitelně dokonce s přetlakovou jednotkou s krytím IP 67). Připojení lze dle požadavku svisle zakrýt pod základnou robotu, přičemž bylo systematicky zamezeno zásahům do mrtvých prostorů. Jde o ztělesnění moderního a hygienického designu.

Nové šestiosé roboty jsou díky své kompatibilitě s čistým provozem vhodné nejen pro standardní aplikace, ale také pro aplikace v citlivých výrobních prostředích. Výrobce se zvlášť zaměřuje na použití ve farmaceutickém, zdravotnickém, fotovoltaickém, kovozpracovatelském a automobilovém sektoru a v jim příbuzných sektorech. Pro tyto způsoby použití jsou rovněž dostupné speciální verze známé z řady TX2, včetně modelových variant HE (Humid Environment), ESD (Electrostatic Discharge), Cleanroom a Stericlean.

Výrobce je velmi hrdý na ultra-kompaktní konstrukci těchto nových robotů. Společnost Stäubli tímto splnila přání mnoha integrátorů a koncových uživatelů, kteří vyžadovali snadno integrovatelné šestiosé roboty s dostatečně malým půdorysem, aby je bylo možné zahrnout do výrobních buněk a linek s minimálním prostorem. Model TX2-160 nabízí dvě možnosti montáže – a to na podlahu a na strop. Model TX2-140 však lze namontovat také ve svislé poloze v jakémkoli úhlu, takže montáž je možná v rozsahu 360 stupňů.


Stäubli představí tři modely TX2 6osých robotů
V porovnání se standardním protějškem s dosahem 1710 mm má verze TX2-160L s dlouhým ramenem dosah 2010 mm.

Jednotná technologie řízení s revolučními bezpečnostními funkcemi

Výměna předchozího modelu RX160 za TX2-140/160 přinesla ještě další zásadní výhodu: všechny šestiosé roboty nyní fungují na stejné technologii řízení, což umožňuje snazší implementaci řešení s více roboty v digitálně propojených výrobních prostředích. Díky lehkému a kompaktnímu ovladači CS9 a pokročilým bezpečnostním funkcím otevírá řada TX2 novou kapitolu ve spolupráci člověka a robota. Poprvé bylo možné zrealizovat koncepty MRC (Man Robot Collaboration) se standardními roboty, a to bez jakýchkoli ústupků v oblasti produktivity. To platí zejména pro nové modely se střední nosností.


Stäubli představí tři modely TX2 6osých robotů
Rozhodující výhoda modelu TX2-160 oproti předchůdci RX160: Všechny šestiosé roboty nyní fungují na stejné technologii řízení CS9, což umožňuje snazší implementaci řešení s více roboty v digitálně propojených výrobních prostředích.

Nové modely řady TX2 mají také digitální bezpečnostní enkodér na každé jednotlivé ose a integrovanou bezpečnostní desku s tištěnými spoji (PCB). Všechny bezpečnostní funkce jsou certifikovány a splňují přísné požadavky bezpečnostní kategorie SIL3/PLe. Tím je zaručena dokonalá ochrana obsluhy a provozního vybavení. Rozsáhlé bezpečnostní funkce, kompatibilita s Průmyslem 4.0 (včetně serveru s jednotnou architekturou OPC-UA), mechanická kvalita a nadprůměrně dlouhé intervaly údržby těchto nových robotů zaručují skvělou produktivitu v konvenčním i digitálním prostředí.

www.staubli.com
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP