www.modernitovarna.com
Moxa

Spojení znalostí a zkušeností pro aplikace IIoT: spolupráce firem Moxa Europe a Robotron

Cíl: rychlé zajištění snadno použitelných a škálovatelných řešení IIoT – se zaměřením na čtyři oblasti aplikací.

Spojení znalostí a zkušeností pro aplikace IIoT: spolupráce firem Moxa Europe a Robotron
Společnosti Moxa Europe GmbH a Robotron Datenbank-Software GmbH oznamují spolupráci na konfiguraci a poskytování platforem IIoT. Oba partneři se zaměřují na „průmyslový internet věcí“ - aplikace v náročných průmyslových odvětvích, jako jsou procesní průmysl, těžba a zpracování ropy a plynu nebo energetika. První společné projekty IIoT již byly realizovány pro zákazníky v energetice.

Většina průmyslových společností má ve své agendě využití řešení IIoT. Některé se potýkají s problémem, že potřebují vidět své první výsledky rychle a dosáhnout jich s co nejmenším objemem vlastních zdrojů, aby zjistily, zda se jim vytvoření infrastruktury IIoT vůbec vyplatí. Jiné již investovaly čas a peníze a mají první výsledky – ale žádnou škálovatelnou platformu, s níž by je mohly rozvíjet a zavádět další projekty.

Moxa Europe GmbH a Robotron Datenbank-Software GmbH se zaměřují právě tyto výzvy. Obě firmy spojily své aktivity v oblasti průmyslového internetu věcí a s okamžitou účinností připravují ucelená řešení, která povedou k rychle instalovaným, snadno ovladatelným a široce škálovatelným platformám IIoT.

Společnost Moxa přispívá spolehlivým průmyslovým hardwarem, s nímž jsou integrovány senzory, řídicí systémy strojů a další komponenty. Srdcem infrastruktury pro IIoT jsou průmyslové komunikační brány IIoT a počítače edge. Pro tyto komponenty Moxa také zpřístupňuje svůj operační systém Moxa Industrial Linux. K hlavním verzím tohoto operačního systému budou poskytovány aktualizace zabezpečení po dobu deseti let. Tím je zajištěna dlouhá životnost a stabilita instalovaného hardwaru – včetně stále se zvyšujících požadavků na kybernetickou bezpečnost.

Firma Robotron jako specialista na sběr a vyhodnocování velkého množství dat nabízí různá softwarová řešení a platformy pro vysoce výkonné aplikace IIoT. V oblasti průmyslové výroby se zaměřuje na současné technologie pro edge a cloud computing a na umělou inteligenci pro inteligentní řízení a optimalizaci. Tato řešení lze přizpůsobit širokému spektru individuálních a velmi různorodých požadavků průmyslových uživatelů.

Společně se Moxa a Robotron zaměřují zejména na spolupráci ve čtyřech oblastech aplikací:
1. Obecné platformy IIoT pro náročná průmyslová odvětví a komplexní aplikace, pro které Moxa poskytuje hardwarové komponenty: aplikace pro dopravu (zvláště železniční dopravu) a těžbu a zpracování ropy a plynu.
2. Řešení IIoT pro energetiku – zvláštní síla partnerství. První projekty zde již byly implementovány: pomocí cenově dostupného hardwaru IIoT a moderní analýzy a vizualizace dat lze generovat přehledy o distribuční síti, které bylo dříve možné realizovat pouze s výrazně dražšími tradičními řešeními.
3. Management energií a jejich efektivního využívání v průmyslu. Zde tvoří ideální kombinaci průmyslové zkušenosti společnosti Moxa a odborné znalosti v oblasti analýzy dat od společnosti Robotron (založené mimo jiné na platformě robotron*IPEA).
4. Aplikace pracující v reálném čase založené na platformě počítačového vidění RCV (Realtime Computer Vision) od firmy Robotron. Spolu s patřičně certifikovaným hardwarem pro edge computing od společnosti Moxa je tato platforma také vhodná jako základ pro náročné průmyslové aplikace (např. v průmyslových odvětvích, jako je těžba a zpracování ropy a plynu, při těžbě a zpracování rud a nerostných surovin, v železniční dopravě atd.).

Díky této dobře připravené spolupráci vidí oba partneři velký potenciál, jak nabídnout svým zákazníkům zřetelné dodatečné výhody a také příležitosti k otevření nových aplikačních oblastí. Hermann Berg, vedoucí oddělení Industrial IoT společnosti Moxa Europe: „Spolupráce se společností Robotron nás staví do pozice, kdy můžeme velmi sebevědomě nabízet také komplexní projekty IIoT s vysokými požadavky na software a cloudovou technologii.“ Odpovědní pracovníci společnosti Moxa si jsou jisti, že našli toho správného softwarového partnera se správným portfoliem řešení. Hermann Berg: „Jsem ohromen tím, jak dobře je platforma Robotron vyvinutá a stabilní a jak velká pozornost byla věnována detailnímu předzpracování dat v komunikační bráně.“

Z pohledu firmy Robotron vytváří kombinace odborných znalostí hardwaru i softwaru pro aplikace IIoT ideální podmínky pro to, aby byly obě firmy společně ještě úspěšnější. Michael Baling, vedoucí divize Industry společnosti Robotron: „Ve společnosti Moxa s jejím širokým sortimentem robustních průmyslových produktů jsme našli partnera, kterému můžeme jednoduše přenechat diskuse o tom, jako jsou podmínky pracovního prostředí a jak zajistit dlouhou životnost či zabezpečení dat založené na hardwaru. Také v oblasti logistiky nás společnost Moxa – společně s německým distribučním partnerem Sphinx Computer – zbavila složitých starostí a umožnila nám plně se soustředit na naše klíčové kompetence v oblasti softwaru a analýzy dat.“

Více informací o realizovaných projektech a společných řešeních najdete na novém webu, který společně vytvořily firmy Robotron a Moxa: www.moxa-iiot.eu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP